Guvernul nu a făcut NIMIC. E un dezastru, ne prăbușim. Suntem singurii din UE

Comisarul european Corina Crețu revine cu un nou avertisment pentru Guvernul tehnocrat din cauza absorbției fondurilor europene, care în acest an este zero. România va pierde peste circa trei miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

"În Uniunea Europeană, bugetul este conceput pe  șapte ani. Am atras încă de la început atenția autorităților române sâ acorde o atenție sporită demarării la timp a perioadei de implementare 2014-20120. Este vorba nu doar de cele peste două miliarde de euro, care reprezintă un avans  al sumelor pe care va beneficia România, dar România are în perioada 2014-2020 la dispoziție, numai din fondul european pentru dezvoltare regională și fondul de coeziune  și fondul social  23 de miliarde de euro, care se adaugă alte miliarde din fondul european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Asta în teorie, dar în practică așteptăm să se îndeplinească condiționalitățile potrivit regulamentelor în domeniul achizițiilor publice, al managementul deșeurilor, al infrastructurii în sănătate, așteptăm adoptarea masterplanului de transport. Acest masterplan a fost adoptat, dar nu a fost ratificat nici de Guvern, nici de Parlament pentru a porni implementare", a declarat comisarul european Corina Crețu la Antena 3.

[citeste si]

"Este datoria mea să trag acest semnal de alarmă. Anul 2016 este un an complicat din punct de vedere al politicii regionale. Trebuie încheiate proiectele pentru perioada bugetară anterioară. Nu s-au încheiat lucrările în decembrie 2015 și le-am fazat încă pentru șase luni. Atrag atenția că iunie 2016 se apropie, iar dacă aceste lucrări nu se vor termina, preactic se vor pierde banii. Este vorba între 2,6 și 3,2 miliarde euro, pentru perioada 2007-2013, dar este foarte important ca administrația centrală și locală să demareze implementarea proiectelor

Noi nu am primit până acum nicio factură în legătură cu lucrările efectuate pentru perioada 2014-2020".

Întrebată dacă mai există vreo țară, membră a UE, ca în situația României, Corina Crețu a răspuns că: "în situația în care nu sunt angajate fondurile absolut deloc, NU".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel