Guvernul, măsură importantă pentru piloți

În curând, vom avea primul centru performant de instruire pentru piloți. 

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi indicatorii tehnico - economici pentru construirea unui centru de instruire pentru piloţi, echipat cu un simulator complet de zbor FFS (Full Flight Simulator) Boeing 737 NG, informează Ministerul Transporturilor.

Valoarea investiţiei se ridică la 63 de milioane de lei, iar pentru acest proiect sunt luate în calcul mai multe surse de finanţare.

"Realizarea acestei investiţii de către Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va crea infrastructura necesară pentru prima facilitate din România dotată cu simulatoare de zbor complete tip FFS destinată formării şi pregătirii piloţilor. Va fi şi primul simulator complet de zbor pentru Boeing 737 NG din Europa de Est", se menţionează în comunicat.

Obligați să se antreneze în afara țării


Conform legislaţiei în vigoare, piloţii trebuie să facă pregătire pe un astfel de simulator de zbor complet pentru a zbura pe aparate Multi-Crew. În prezent aceştia se pregătesc şi îşi menţin antrenamentul în afara ţării, cu costuri substanţiale pentru companiile aeriene care operează în România. Având în vedere costurile ridicate ale investiţiei, nicio entitate din ţară nu pune la dispoziţia piloţilor o astfel de tehnologie.

Permite specializarea pe Boeing 737


Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă (SSAvC) organizează cursuri şi programe de pregătire, instruire şi perfecţionare, teoretice şi practice, de zbor pentru tot personalul aeronautic. Simulatoarele de zbor aflate în prezent, în dotarea SSAvC sunt doar de tip static, pregătirea pe acestea fiind doar una dintre etapele pe care piloţii trebuie să le parcurgă în cadrul programelor de pregătire iniţială. 

"Noul simulator va da posibilitatea tinerilor piloţi să se specializeze pe un tip avion, respectiv Boeing 737 NG, foarte răspândit la nivel mondial. Totodată, va permite piloţilor cu experienţă să-şi facă în România pregătirea recurentă necesară menţinerii licenţei", se mai spune în comunicat.

Care sunt beneficiile

Potrivit reprezentanţilor MT, beneficiile realizării acestui centru de pregătire sunt: dezvoltarea activităţii de bază a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi facilitarea organizării de cursuri de formare la cele mai înalte standarde internaţionale; generarea de venituri suplimentare pentru Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă; aşezarea României pe piaţa internaţională a furnizorilor de servicii de pregătire pentru personalul aeronautic; costuri cu pregătirea piloţilor mai scăzute pentru transportatori aerieni cu baza de operare în România; crearea de noi locuri de muncă.

Pe termen lung, existenţa unui asemenea centru de pregătire în România va aduce şi beneficii de ordin social, deoarece tot mai mulţi tineri vor putea practica această meserie, şi, totodată, va fi susţinută creşterea industriei aeronautice româneşti, în contextul creşterii industriei aviatice mondiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel