Guvernul legalizează videochatul. ”Urmează prostituția sau consumul de droguri?”

videochat
videochat

Un proiect de lege aprobat de Guvern astăzi reglementează activitatea de videochat. 

Potrivit proiectului de lege, ”o activitate care ar putea fi efectuată în cadrul locului de muncă organizat de angajator va putea fi desfășurată de către salariat și la distanță de această locație, în mod regulat și voluntar, folosind tehnologia informației și comunicațiilor. Desfășurarea activității în regim de tele-muncă de către salariat va avea loc cel puțin o zi pe lună și se poate extinde pe toată perioada de lucru. Salariatul își poate exprima acordul cu această formă de organizare a muncii prin semnarea contractului individual de muncă sau a unui act adițional, după caz. Reglementarea tele-muncii va conduce la flexibilizarea și adaptarea relațiilor de muncă la realitățile socio-economice actuale, în raport cu evoluția dinamică a pieței muncii, și va oferi avantaje atât salariatului, cât și angajatorului” transmite Ministerul Muncii.

Activitatea de ”tele-muncă” cuprinde, evident, mai multe locuri de muncă și crește șansele persoanelor cu dizabilități pe piața muncii. Însă, această activitate o include și pe cea de videochat. 

Proiectul va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere și aprobare. 

Urmează legalizarea prostituției sau a consumului de droguri? 

”Dupa legalizarea activitatii de videochat, urmeaza si legalizarea prostitutiei sau consumului de droguri ? A se retine nu critic legalizarea activitatii de videochat (chiar ma amuza chestia cu protectia muncii) ma intreb doar care sunt intentiile Guvernului, stiut fiind faptul ca atat drogurile cat si prostitutia reprezinta conform INS - 166 milioane euro trafic de droguri si 39,77 milioane euro din prostitutie . Din activitatea de videochat se estimeaza ca numarul persoanelor care fac videochat se apropie de 100.000. Iar ca incasari, pe întreg teritoriul tarii, undeva la peste 100 de milioane de euro, conform declaratiei lui Robert Vanderty, managerul unui studio de videochat. La baza sta ideea de bani la buget sau alte considerente?” a scris președintele CIADO, Lazăr Gigel, pe Facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel