Guvernul, INVESTIȚIE URIAȘĂ

protectia-mediului
protectia-mediului
Guvernul va finanţa, în 2017, proiecte şi programe pentru protecţia mediului în valoare de circa un miliard de lei.
 
 
Guvernul va finanţa, în 2017, proiecte şi programe pentru protecţia mediului, în valoare de aproximativ un miliard de lei, constând în alocări bugetare şi credite de angajament, după ce a aprobat, miercuri, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul în curs al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu. 

Potrivit unui comunicat al Executivului, prin hotărârea privind Fondul de Mediu aprobată de Guvern, în buget s-au estimat atât venituri totale, cât şi cheltuieli în sumă de 562,51 milioane de lei. 

„Pentru angajarea şi finanţarea proiectelor şi programelor-pilot pentru protecţia mediului, precum şi a proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului pe anul 2017 a fost estimată o valoare a creditelor de angajament şi a creditelor bugetare în cuantum de 531,2 milioane lei pentru fiecare din aceste două categorii”, precizează sursa citată de Agerpres. 

Și Casa Verde primește bani: 110 milioane de lei

În comunicat sunt enumerate şi programe care urmează să fie finanţate din Fondul de Mediu, respectiv: programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, pentru care, prin proiectul de buget, s-au alocat 316,6 milioane lei, programul de stimulare a achiziţionării de maşini noi electrice şi hibride (Rabla Plus), alocarea fiind de 110 milioane lei. 

Totodată, programul "Casa Verde" privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire pentru persoane fizice, are o alocare de 109,3 milioane lei, iar programul de protecţie a resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, canalizare, staţii de epurare are prevăzută pentru finanţare o sumă de 230 milioane de lei în acest an. 

De asemenea, din bugetul pe 2017 al Fondului de Mediu pentru împădurirea terenurilor degradate, reconstrucţie ecologică şi gospodărirea durabilă a pădurilor sunt estimate 80 de milioane de lei, iar programul pentru gestionarea deşeurilor are alocate 30 de milioane lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel