Guvernul intenționează să dea credite cu dobândă zero. Cine va beneficia

Bani
Bani

Proiectul prin care Guvernul vrea să dea tinerilor credite de 40.000 de lei, cu dobândă zero, a înaintat spre dezbaterea publică.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a pus în dezbatere publică proiectul prin care Guvernul intenționează să le dea românilor credite de 40.000 de lei, cu dobândă zero, pentru dezvoltare personală. Conform proiectului de ordonanță de urgență, sumele ar putea ajunge la aproximativ opt milioane de români.

Cui i se adresează programul 

Printre condițiile de eligibilitate ale proiectului se numără limita de vârstă, stabilită sub 26 de ani, însă și cei cu vârste între 26 și 55 de ani ar putea avea acces la bani dacă se află în sistemul de învăţământ sau efectuează cursuri de reconversie şi/sau specializare profesională. Potrivit Guvernului, actul normativ va avea un impact favorabil în integrarea tinerilor pe piaţa muncii şi creşterea ocupării cu circa zece mii persoane anual, conform Antena 3.

Normele de aplicare nu au fost supuse dezbaterii

Normele de aplicare ale proiectului nu au fost puse în dezbatere publică, însă Guvernul a anunțat că vor face parte dintr-o hotărâre. Executivul menționează și faptul că, în elaborarea proiectului, nu au fost organizate dezbateri şi întâlniri cu sindicate, patronate şi alte organizaţii/asociaţii reprezentative ale mediului de afaceri. 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel