Guvernul ÎNGHEAȚĂ angajările la stat. Anunțul lui Tudose

Mihai Tudose a anunțat că Guvernul îngheață angajările la stat.

"Nu dăm pe nimeni afară, doar că nu se vor mai face angajări. Pur și simplu se blochează angajările. Încercăm și vom reuși să eficientizăm actul administrativ. Aparatul birocratic a devenit din ce în ce mai mare. (...) purtători de ștampilă, de semnătură, de program de ușă, etc. (...) Va fi un inventar foarte clar al celor care lucrează la stat. Ar trebui să lucreze la stat și pentru stat", a zis premierul.

Guvernul ar putea aproba în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă prin care se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate în vederea ocupării posturilor vacante, din autorităţile şi instituţiile publice prevăzute în textul ordonanţei.

Proiectul de ordonanţă mai prevede înfiinţarea unui comitet interministerial, având ca rol realizarea, până la 31 decembrie 2017, unei analize a stadiului privind organizarea instituţională şi a statelor de funcţii pentru toate autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică şi de a propune măsuri pentru eficientizarea managementului în resursele umane din administraţia publică centrală.

Potrivit proiectului de act normativ aflat pe ordinea de zi a şedinţei Executivului, de la data intrării în vigoare a ordonanţei până la data de 31 decembrie 2017 se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate în vederea ocupării posturilor vacante, din autorităţile şi instituţiile publice prevăzute în textul ordonanţei, respectiv "autorităţile şi instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea privind finanţele publice 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, cu excepţia autorităţilor administrative autonome".

Prin excepţie, prevede proiectul, se continuă procedurile de ocupare a posturilor pentru care anunţurile de concurs au fost publicate în Monitorul Oficial al României, până la data intrării în vigoare a ordonanţei, respectiv au fost îndeplinite obligaţiile de publicitate instituite în sarcina instituţiilor şi autorităţilor publice, conform prevederilor legale în vigoare, după caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel