Guvernul, în lupta cu COVID-19. Ciolacu: Sunt total depășiți / În faliment toate firmele

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Marcel Ciolacu se arată indignat de măsurile luate de autorități în lupta cu noul coronavirus. Mai mult, PSD va încerca ”o nouă abordare” cu actualul Guvern pentru a ajuta economia României. 

Marcel Ciolacu a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre măsurile urgente ce ar trebui luate în România pentru a salva economia după criza de coronavirus.  

”Am încercat să avem o abordare cu actualul Guvern, directă sau critică, am văzut și noi pachetul aprobat miercuri și care a apărut sâmbătă în Monitorul Oficial, deci cu un decalaj de trei zile și pe urmă apare domnul de la Finanțe să ne spună că s-au schimbat lucrurile. Sunt depășiți. Nu ținem cont nici de pandemie, nici de economia care trebuie să funcționeze în România mai departe, nu ținem cont nici de puterea de cumpărare a pupulației, care scade în fiecare zi.

PSD, o nouă abordare

Eu și cu PSD o să încercăm o nouă abordare, o să ne consultăm și cu alți lideri politici și o să venim cu cumpletări, cu propuneri legislative în Parlament. (...) Sunt total depășiți. Nu au luat nicio măsură concretă. Dacă luăm exemplul cu 75% cu șomajul, dacă vă uitați pe aplicarea lui, bagi în faliment toate firmele din România pentru că mai întâi firmele trebuie să achite 75% și pe urmă își recuperează”, a precizat Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, în direct la România TV.

Două legi, propuse de PSD

În contextul pandemiei de coronavirus, reprezentanții PSD au depus două legi pentru a veni în sprijinul populației. 

”Noi am depus două legi, săptămâna trecută, urmează să intre în dezbatere. E vorba de suspendarea rambursării creditelor până la sfârșitul anului și plafonarea prețului medicamentelor și alimentelor din coșul minim de consum. Nu extindem lucrurile și luăm în calcul toate costurile. În schimb, plafonăm adaosul comercial să fie de maxim 10%, atât direct de la producători, cât și în tot lanțul de distribuție. (...) O să facem o echipă de lucru, de oameni politici, și o să venim cu propuneri legislative clare pentru români”, a mai completat Marcel Ciolacu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel