Guvernul, hotărâre pentru Traian Băsescu

Traian Basescu
Traian Basescu

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind schimbarea regimului juridic al unui imobil şi pentru atribuirea destinaţiei acestuia ca reşedinţă pentru persoanele care au avut calitatea de şef al statului român.

Hotărârea de guvern îl vizează pe fostul preşedinte Traian Băsescu. Acesta va primi un apartament în vederea organizării cabinetului de lucru, potrivit proiectului de act normativ, care a fost publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG). 

În nota de fundamentare a proiectului se spune că Traian Băsescu a solicitat asigurarea unui spaţiu necesar funcţionării cabinetului de lucru. Apartamentul solicitat are o suprafaţă utilă totală de 175.00 mp., cu teren aferent în cotă indiviză totală de 76,59 mp. 

În luna august, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată de Executiv, s-a stabilit că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi: 'folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, ambele atribuite cu destinaţia de reşedinţă'; 'folosinţa gratuită pe o perioadă de maximum 12 luni a unei locuinţe, cu destinaţia de reşedinţă, în suprafaţă de maximum 200 mp, în perioada executării lucrărilor de reparaţii capitale la imobilul atribuit cu destinaţia de reşedinţă', relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel