EXCLUSIV  Guvernul Grindeanu, OUG - eliminare Dragnea. PSD nu recunoaște nimic

Senatorul Șerban Nicolae a reacționat după ce DC News a scris că PSD a urgentat demiterea lui Sorin Grindeanu pentru că exista temerea că Guvernul îl va scoate pe Liviu Dragnea din scenă, printr-o OUG emisă în vacanța parlamentară. 

Potrivit surselor DC News, premierul pregătea o ordonanță de urgență prin care interdicția de a ocupa posturi în Guvern să fie extinsă la nivelul Parlamentului, pentru persoanele condamnate penal. O astfel de OUG ar fi fost votată în Parlament de PNL și USR, alături de unii dintre parlamentarii Puterii nemulțumiți de echipa Dragnea-Tăriceanu.

"Este o eroare fundamentală în logica acestei opinii chiar dacă vine pe surse politice, vine de la oameni complet nepricepuți care nu știu ce spune Constituția. Guvernul nu putea emite ordonanțe de urgență într-o asemenea privință pentru că Guvernul nu poate emite ordonanțe de urgență în domenii care privesc drepturile și libertățile fundamentale. De asemenea, nu putea emite ordonanțe de urgență în perioada când Parlamentul nu se află în sesiune. Ipoteza apărută era că se va emite OUG în jurul datei de 3 iulie", a zis senatorul PSD pentru DC News.

"Dincolo de această chestiune, este și un aspect practic. Cum ar fi putut crede cineva că Guvernul va emite o OUG în care să se scrie cine poate și cine nu poate să ocupe funcții în Parlament? Ați văzut ce discuții au fost între premier și miniștri. Este absolut infantil să crezi că Sorin Grindeanu ar fi profitat de iuțeala de mână și de nebăgarea de seamă a celorlalți membri ai Guvernului și ar fi aprobat și trimis la Monitorul Oficial, eventual sub semnătura Secretarului General Mihai Busuioc, o asemenea ordonanță de urgență. Așa ceva nu există! O asemenea OUG nu se poate da. Iar ideea că ar fi fost votată de USR și PNL și așa ar fi trecut, iarăși este infantilă. Știm câți parlamentari are PNL și USR pentru a vedea că nu ar fi trecut niciodată. Mai ales că este o ordonanță care intră în domeniul legilor organice. (...) Repet un lucru important: ordonanțele nu pot afecta regimul drepturilor și libertăților fundamentale. Abilitatea Guvernului de a emite ordonanțe în perioada de vacanță parlamentară privește ordonanțe simple, nu de urgență care să intre în zona legilor organice", a mai spus Șerban Nicolae.

VEZI ȘI: Decizia CCR nr. 304, motivul războiului PSD-PSD. Lovitura era pregătită pentru Dragnea

"În plus, chiar dacă mâine - să zicem - o instanță i-ar interzice lui Liviu Dragnea să ocupe funcția de președinte al Camerei Deputaților, ideea că PSD ar pierde, în acest fel, funcția, este iarăși neserioasă. El nu a ocupat această funcție doar pentru că a candidat și dacă nu ar fi candidat... funcția era pierdură în favoarea altui grup parlamentar. Să fim serioși! Nu există așa ceva!", a adăugat senatorul PSD în exclusivitate pentru DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel