Guvernul Dăncilă RENUNȚĂ la SPP. Chirieac: Dragnea, joc împotriva lui Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii din cabinetul său au renunțat la Serviciile de Pază și Protecție (SPP).

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat de ce războiul dintre Lucian Pahonțu, actualul șef SPP, și Liviu Dragnea, președintele PSD, a ajuns atât de departe.

"Liviu Dragnea, luni seară, la Antena 3, a avut o prestație neobișnuită. Am văzut o altă persoană. Eu nu cred în lucrurile acestea fiindcă nici generalul Pahonțu, nici generalul Predoiu, de la SIE, nu au apărut în tot acest val cutremurător de dezvăluiri privind statul paralel, nu au apărut ca fiind persoane ce au arestat oameni la comandă, ce au făcut poliție politică. Nu știu ce joc face Liviu Dragnea în acest moment. Cu siguranță, el dă niște semnale. Să vedem cui... or fi îndreptate către Klaus Iohannis? În orice caz, este o acțiune de forță. Nu s-a mai întâmplat așa ceva. Adică renunțăm la serviciile unei instituții care a fost creată fix pentru paza demnitarilor", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

"Nu înțeleg ce interes are Liviu Dragnea. Chestiunea cu Pahonțu nu este direct la Pahonțu și la SPP, cred că se referă la ceva mult mai profund. Nici colonelul Daniel Dragomir, nici Sebastian Ghiță, nici Elena Udrea, nimeni dintre cei care au făcut dezvăluiri cutremurătoare despre statul paralel nu l-a pomenit pe Pahonțu și nici pe generalul Predoiu de la SIE. Nimeni nu a zis: 'm-a băgat Pahonțu la pușcărie', cum s-a spus despre alți generali de la SRI", a mai declarat Bogdan Chirieac.

Dragnea, joc împotriva lui Iohannis

Întrebat dacă găsește o explicație logică pentru care miniștrii au renunțat la protecția SPP, analistul politic a zis: "Cred că este un front deschis față de Klaus Iohannis, care are încredere în SPP și în celelalte servicii". 

"Luni seară, în interviul de la Antena 3, cred că Liviu Dragnea a deschis un front, pe neobservate, utilizându-l pe generalul Pahonțu în fața lui Klaus Iohannis. În acest moment, cred că este un joc politic interesant, dar în același timp înfricoșător pe care îl face Liviu Dragnea. În același timp, trăim într-o țară în război. Acest război româno-român intră într-o fază fierbinte", a mai zis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel