Guvernul ar putea adopta OUG pentru scăderea TVA la alimente bio și tradiționale

Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

Guvernul ar putea adopta astăzi scăderea TVA la alimentele bio și tradiționale. O Ordonanță de urgență a fost depusă în acest sens. 

Executivul ar putea adopta, în ședința de marți, o ordonanță de urgență care reglementează contribuțiile de asigurări sociale de sănătate și reducerea cotei de TVA de la 9 la 5% pentru produsele alimentare montane, bio și tradiționale, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax.

De altfel, premierul Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă la Satu Mare, că în scurt timp speră ca Guvernul să adopte reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele bio și cele tradiționale.

Ministerul Finanțelor Publice a pus, miercurea trecută, în dezbatere pe site-ul instituției, ordonanța de urgență care prevede scăderea TVA la alimente și care reglementează plata contribuțiilor de sănătate.

În ceea ce privește TVA, OUG propune reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Vezi și: Percheziții în toată țara. 30 de tone de pește, confiscate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel