Guvernul a trimis al doilea control la OMV Petrom - Document

Guvernul României a trimis un al doilea control la OMV Petrom.

Într-un răspuns pentru Antena 3, ANRM a anunţat că a dispus un control la OMV Petrom şi ar putea fi luate măsuri şi sancţiuni împotriva companiei.

Ce spune regulamentul UE despre taxa de solidaritate

"Iată ce ne spun paragrafele REGULAMENTULUI (UE) 2022/1854 AL CONSILIULUI din 6 octombrie 2022, privind o intervenție de urgență pentru abordarea problemei prețurilor ridicate la energie, despre taxa de solidaritate.

(50) Fără a-și modifica în mod substanțial structura costurilor și fără a-și spori investițiile, societățile din Uniune și sediile permanente care generează cel puțin 75 % din cifra de afaceri din activități în sectoarele țițeiului, gazelor naturale, cărbunelui și rafinăriilor au înregistrat o creștere a profiturilor datorită circumstanțelor bruște și imprevizibile ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, reducerii aprovizionării cu energie și creșterii cererii ca urmare a temperaturilor extrem de ridicate.

Acest paragraf DOAR INFORMEAZĂ, CONFIRMĂ ATRAGE ATENȚIA asupra faptului că unele societăți care au cel puțin 75% cifra de afaceri din cele patru domenii prioritare, care fac obiectul regulamentului, au înregistrat o creștere a profiturilor.

Acest paragraf NU reprezintă un criteriu în baza căruia sa fie selectate societățile care trebuie să plătească taxa de solidaritate. Absolut DELOC! 

În următoarele rânduri se dezvoltă criteriile pe baza cărora se plătește taxa de solidaritate.

(51) Contribuția de solidaritate temporară ar trebui să funcționeze ca o măsură de redistribuire pentru a se asigura faptul că societățile vizate care au obținut profituri excedentare ca urmare a circumstanțelor neprevăzute contribuie proporțional la remedierea crizei energetice de pe piața internă". Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel