Guvernul a reușit deblocarea POS Transporturi. Peste 470 de milioane euro intră în România

euros
euros

În cursul acestei zile, Comisia Europeană va anunța deblocarea plăților în cadrul Programului Operațional Sectorial Transport, pentru România. Decizia luată de oficialii de la Bruxelles va aduce în România, în circa 30 de zile, fonduri în valoare de 472 milioane de euro, pentru plata facturilor la lucrări efectuate în cadrul Programului.

Deblocarea POS Transporturi poate fi considerată un succes al premierului Victor Ponta, dar și al ministrului de resort, Relu Fenechiu. Măsurile luate de guvern, pentru întărirea controlului în domeniu, și programele Ministerului Transporturilor, inclusiv începerea privatizării CFR Marfă, stau la baza deciziei CE.

În vara anului 2012, la puțin timp după ce USL a preluat guvernarea, au fost blocate patru programe europene, din cauza greșelilor din guvernarea Boc-Ungureanu: Programul Operaţional Regional, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Programul Operaţional Sectorial de Mediu, de la Ministerul Mediului, POS Transport, de la Ministerul Transporturilor, şi POS Creşterea Competitivităţii Economice(POS CCE), gestionat de Ministerul Economiei. În momentul de față, din cele cinci programe europene mai este blocat doar POS ”Creșterea competitivității economice”.

Victor Ponta o acuza, la mijlocul lunii noiembrie, pe fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu că este vinovată de blocarea POS Transporturi, din cauza contractului pentru autostrada Nădlac-Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel