Guvernul a abrogat split TVA

Guvernul a abrogat OUG 23/2017, care se referă la plata defalcată a TVA, printr-o Ordonanță de Urgență publicată luni în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, prevederile Ordonanței vor intra în vigoare de l februarie 2020. "(3) Începând cu data publicării prezentei ordonanțe de urgență, organele fiscale nu mai operează înscrieri în Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA", se notează în document. Conform Ordonanței, contul de TVA poate fi executat silit de către orice creditor, indiferent de natura creanței.

Comisia Europeană (CE) a cerut autorităților să elimine din legislație sistemul plății defalcate a taxei pe valoare adăugată, numit și sistemul split TVA, deoarece încalcă dreptul Uniunii Europene (UE). Sistemul split TVA a fost introdus în legislație de la 1 octombrie 2017, fiind folosit opțional de către firmele care au dorit acest lucru, până pe 31 decembrie 2017. De la 1 ianuarie 2018, sistemul se aplica obligatoriu pentru companiile care au datorii mari la plata TVA și cele care se află în insolvență, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel