Chirieac: PRESIUNE foarte mare pe Buget. Situație complicată, după declarațiile lui Cîțu

Bogdan Chirieac a intervenit în direct la România TV după ce Ludovic Orban a anunțat că își asumă răspunderea pe Legea Bugetului. Analistul politic a fost întrebat ce riscuri presupune această decizie și dacă există posibilitatea unei moțiuni de cenzură pe care să o depună PSD și, ulterior, alegeri anticipate. 

PSD a anunțat oficial că va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul Orban va dori alegerea primarilor în două tururi de scrutin, încălcând o recomandare a Comisiei de la Veneția și, mult mai important, o decizie a Curții Constituționale din România, care spune că nu poți modifica legile electorale cu șase luni înainte. (...) Normal, firesc, este ca bugetul să fie discutat în Parlament. Așa funcționează democrația. Dacă nu au timp până pe 31 decembrie, foarte bine, să convoace o sesiune extraordinară în primele zile ale lunii ianuarie și să muncească atunci. Însă doar pentru asta, în situația dată, nu l-am auzit pe președintele interimar al PSD, domnul Marcel Ciolacu, că ar depune o moțiune de cenzură. Deci, PNL își face bugetul cum crede de cuviință și vom vedea ce iese”, a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Presiune pe bugetul de anul viitor

Bogdan Chirieac a mai fost întrebat și dacă există o presiune foarte mare pe bugetul de anul viitor în condițiile în care pensiile ar urma să fie majorate cu 40%. 

”Este o presiune foarte mare pe bugetul de anul viitor mai ales că, urmare a declarațiilor domnului Cîțu, ni s-a depreciat ratingul de țară, s-a depreciat leul, deci împrumuturile sunt mai scumpe în acest moment. Situația economică e mai complicată decât atunci când la guvernare era PSD-ul”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel