Guvernare PSD: Dragnea, bilanț economic

Președintele PSD, Liviu Dragnea, va susține peste două săptămâni o conferință de presă pentru a arăta cum stau, la ora actuală, datele economice, a declarat la Antena 3, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

"Pe primul trimestru stăm foarte bine nu numai la încasări, dar și la cum merge economia. Stăm foarte bine și la contractele de muncă: 44.000 de mii de locuri noi de muncă în ultimele trei luni. Sunt aproximativ 9.000 locuri de muncă noi doar săptămâna trecută. Nu sunt în sistemul bugetar, sunt în piața liberă. Am încercat să venim cu tot felul de măsuri în mediul de afaceri. Se vorbește foarte mult în ultima perioadă de 32 miliarde lei pe care i-ar înghiți bugetarii, dar se uită că în ultimii doi ani s-au făcut facilități mediului de afaceri ce reprezintă tot 32 miliarde lei. Doar dacă ne gândim la scăderea TVA și celelalte măsuri care au venit prin noul cod fiscal.

Anul viitor la fel, intrăm pe o modificare a codului fiscal în sensul să relaxăm economia românească în ceea ce privește firmele private, iar anul acesta le facem tot felul de facilități. Spuneam de primul salariu prin care angajatorul primește jumătate din suma respectivă de la statul român. E singura măsură pe care o luăm de stimulare a ocupării de la bugetul de stat. În rest toate celelalte vin din fonduri europene. Nu aș vrea să vă dau toate cifrele, pentru că știu că peste două săptămâni, imediat după Paște, domnul Liviu Dragnea va susține o conferință de presă vizavi de cum arată datele economice la ora actuală", a spus Olguța Vasilescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel