Guvern, rectificare buget. Radu Tudor: România se depărtează tot mai mult...

Jurnalistul de la Antena 3 Radu Tudor remarcă faptul că, la a doua rectificare bugetară din acest an, nu s-a adăugat niciun ban pentru construcția de autostrăzi, căi ferate sau spitale.

"A două rectificare bugetară în Anul Centenarului. Se cheltuie în plus două miliarde de euro. Nici un cent pentru autostrăzi, căi ferate sau spitale noi. Inconștiența guvernamentală durează de ani și ani, iar România se depărtează tot mai mult de civilizația occidentală, acolo unde statul respectă cetățeanul", a scris Radu Tudor pe blogul său. 

Cum se vor împărți banii publici

Guvernul a aprobat vineri a doua rectificare bugetară din acest an, iar faţă de prevederile iniţiale sunt 9,5 miliarde de lei în plus la venituri şi 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria. Cheltuielile bugetului de stat se majorează, în urma rectificării, cu suma de 1,7 miliarde lei, din care cheltuieli de personal cu cu 58,4 milioane lei, cheltuieli cu bunuri şi servicii cu 224,2 milioane lei, cheltuieli cu dobânzi cu aproximativ 994 milioane lei, subvenţii cu 98,3 milioane lei, cheltuielile cu asistenţa cu 661 milioane lei. O diminuare se va înregistra la proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, cu 1,5 miliarde lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel