GUVERN PSD cu Dragnea PREMIER. Răspuns UDMR

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost întrebat dacă susține un guvern PSD cu Liviu Dragnea premier.

"Nu am discutat acest lucru cu domnul președinte pentru că nu există o propunere oficială de prim-ministru, nici Dragnea și nici altcineva nu a fost propus în mod oficial. Dacă vă referiți la Legea nr 90/ 2001, Art. 2, care spune cine poate să facă parte din guvern... atunci spun că legea trebuie respectată. Aceasta este poziția noastră. Nicio lege nu poate fi pusă între paranteze, dar așa trebuie respectată și legea învățământului care nu este respectată și nimeni nu pățește nimic. Toate legile sunt obligatorii, nu sunt unele facultative, iar altele obligatorii. Revenind la întrebare, dacă vă referiți la legea despre care s-a tot vorbit în ultimul timp, da, legea trebuie respectată și nu poate fi ocolită de nimeni", a spus Kelemen Hunor după consultările cu președintele Klaus Iohannis.

[citeste si]

"Am vorbit la telefon cu domnul Dragnea, l-am felicitat. Alte discuții nu au avut loc. Nu a avut loc nicio negociere. Nu am discutat altceva. Doar l-am felicitat, este o chestiune ce ține de cei șapte ani de-acasă. Nu este chestiune politică", a mai spus liderul UDMR.

"Nu știu cum va arăta guvernul, nu sunt clarvăzător. Peste câteva zile vom vedea acest lucru. Nu pot vorbi despre ipoteze. Nu este treaba mea", a adăugat Kelemen Hunor.

UDMR nu caută fotolii ministeriale și funcții, ci parteneri în Parlament pentru a pune în practică cele mai importante elemente din programul politic.

"Noi nu căutăm funcții, nici fotolii ministeriale, căutăm parteneri pentru a pune în aplicare dezideratele cele mai importante", a mai spus liderul UDMR.

Delegația UDMR a fost compusă din liderul Uniunii, Kelemen Hunor, președintele Consiliului Reprezentanților Unionali, Rozalia Biro, și președintele executiv al UDMR, Kovacs Peter.

Înainte de consultările cu reprezentanții UDMR, Klaus Iohannis a mai avut întâlniri cu reprezentanții PNL și USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel