Guvern PSD-ALDE. Nicușor Dan, surprins de Iohannis

Nicușor Dan, a apreciat, marți, reacția lui Klaus Iohannis ca fiind una coerentă, în contextul în care șeful statului a precizat că rămân valabile criteriile de integritate pe care le-a enunțat înainte de campania electorală în ceea ce privește desemnarea premierului.

"Am văzut reacția de azi a președintelui, care mi s-a părut foarte coerentă și vă spun sincer că mi-a plăcut", a declarat Nicușor Dan, într-un interviu acordat Gândul.

El a admis, de asemenea, că propunerea susținută de USR în campania electorală pentru funcția de premier rămâne una pur teoretică. Nicușor Dan și-a reiterat convingerea că Dacian Cioloș ar fi fost o variantă foarte bună pentru România.

Totodată, acesta a declarat că în urma alegerile nu a discutat cu premierul Cioloș. "Eu cred că îl înțeleg bine pe Dacian Cioloș — este, cumva, același profil. Nu e omul marilor efuziuni. Cumva, e de la sine înțeles: am fost, cumva, parteneri în această încercare. Fiecare a făcut ce a considerat de cuviință. (...) Să știți că eu am prieteni pe care îi consider prieteni foarte buni ai mei și cu care nu vorbesc cinci ani, dar, când mă întâlnesc cu ei, suntem în relații foarte bune. E un fel de a fi", a spus el.

[citeste si]

Liderul USR a mai precizat că parlamentarii formațiunii vor vota împotriva unui Guvern PSD-ALDE, indiferent cine va fi premierul acestuia.

"Prin tot ceea ce face, prin tot ceea ce a făcut PSD când a fost la guvernare, prin tot ceea ce face PSD în București în Consiliul General, în consiliile locale — nu este alternativa fericită", a arătat el.

Potrivit acestuia, USR dorește o colaborare cu Dacian Cioloș pe viitor, având în vedere că acesta are experiența unui an la conducerea Guvernului, iar, prin prisma acestei funcții, a cunoscut mulți oameni competenți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel