EXCLUSIV  Guvern interimar, cum funcţionează. Răzvan Prişcă: Parlamentul să-şi ia mult mai în serios treaba

Deputatul PNL Răzvan Prişcă a explicat cum ar putea funcţiona un guvern interimar, în cazul în care moţiunea ar trece şi s-ar declanşa procedura de organizare a alegerilor anticipate, după ce alţi doi premieri propuşi ar fi respinşi în Parlament, aşa cum spune Constituţia României. 

Deputatul Răzvan Prişcă a explicat, juridic, ce se va întâmpla dacă moţiunea de cenzură trece şi se declanşează procedura de alegeri anticipate, după ce alţi doi premieri desemnaţi sunt respinşi în Parlament. Răzvan Prişcă a spus că, în acest caz, Parlamentul României ar avea un rol mult mai important şi ar trebui să lucreze intens pentru a substitui un guvern legitim. 

"Guvernul interimar poate funcţiona până la investirea unui nou guvern în Parlament. Dar nu mai poate emite ordonanţe de urgenţă, nu mai poate depune iniţiative în Parlament. Este un guvern administrativ.

Soluţia care e mai mult decât necesară, e vitală, e ca Parlamentul României să-şi ia mult mai în serios treaba. Adică nu cu programul de lucru de două zile pe săptămână. Dacă facem un efort şi lucrăm cinci zile pe săptămână la foc continuu, Parlamentul poate fi complementar acestui guvern. Guvernul este cel care ar pune în aplicare politica pe care o face Parlamentul", a explicat Răzvan Prişcă la DCNews.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel