Guvern Grindeanu. Jurnalist, despre Ciolacu: Mare pierdere

Deputatul Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, era în cărți pentru funcția de ministru al Dezvoltării în guvernul Sorin Grindeanu, doar că a decis să nu plece de la Parlament.

Realizatorul TV Auraș Tereacă, jurnalist buzoian, a făcut un scurt comentariu despre acest subiect.

"Pierdere pentru buzoieni. Marcel Ciolacu nu va fi ministrul Dezvoltării. Păcat, ar fi putut contribui la dezvoltarea județului. Ciolacu a demonstrat în campania electorală că știe problemele și necesitățile din fiecare comună a județului", a spus ziaristul.

De altfel, Marcel Ciolacu a spus: "Am convenit cu președintele Dragnea să rămân la Parlament alături de dânsul". 

Mesajul președintelui PSD

"Sorin Grindeanu a fost desemnat astăzi Prim-Ministru! Îl felicit și îi doresc multă putere de muncă! Noi toți vom fi alături de el!

PSD era pregătit încă de acum o săptămână să ducă la bun sfârșit toate procedurile necesare instalării noului Guvern dar, din păcate, voința a existat doar din partea noastră. Din această cauză ne aflăm deja în situația în care unele măsuri prevăzute de noi în programul de guvernare nu vor putea fi implementate de la 1 ianuarie , ci abia începând cu data de 1 februarie 2017.

După această perioadă de incertitudine, PSD a ales stabilitatea politică, pentru România în primul rând, pentru că suntem conștienți de faptul că în fiecare moment ne aflăm în slujba acestei țări, acolo unde ne-au trimis cei care ne-au ales, și că rezultatele acțiunilor noastre se răsfrâng direct asupra românilor. Și, la fel cum am demonstrat până acum prin toate deciziile luate, vom face totul ca aceste rezultate să fie doar pozitive, cu responsabilitate, devotament și implicare!

Program riguros

Așa după cum a declarat și președintele Liviu Dragnea în cadrul conferinței de presă de astăzi, urmează pentru noi un program de lucru extrem de riguros: marți 3 ianuarie se vor reuni încă de dimineață Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, vor urma ședințe de plen și întâlniri în cadrul grupurilor PSD și ALDE, după care va urma întrunirea Comitetului Executiv. După-amiază premierul desemnat va depune lista cu membrii Guvernului, iar spre seară sperăm să avem consultări cu reprezentanții UDMR și cu cei ai minorităților naționale.

Miercuri 4 ianuarie ne-am propus să începem deja audierile noului Cabinet în comisiile de specialitate. Apoi vom prezenta și vom dezbate programul de guvernare, iar în a doua parte a zilei, Parlamentul se reunește pentru a da votul de învestitură. Dacă totul decurge conform planului stabilit astăzi, coaliția PSD - ALDE propune ca, tot pe 4 ianuarie, la ora 19.00, să aibă loc festivitatea de depunere a jurământului. Și proiectul de buget este gata, nu ne mai rămâne decât să finalizăm toate procedurile. Sper să reușim astfel să recuperăm o parte din timpul pierdut (inexplicabil) săptămâna aceasta! Spor la treabă tuturor!", a mai transmis Marcel Ciolacu.

Amintim că PSD Buzău a obținut locul doi pe țară la alegerile parlamentare 2016, fiind depășit doar de județul Giurgiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel