Guvern Dăncilă. Orban: aproape niciun ministru nu e la locul lui

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat vineri, la Slatina, despre miniştrii propuşi în Cabinetul Dăncilă, că "aproape niciunul nu e la locul lui" şi că au fost nominalizaţi pentru aceste funcţii "oameni care nu cunosc domeniul".

El a opinat că printre cauzele care au determinat nerealizarea obiectivelor asumate de Guvernul PSD-ALDE se numără atât instabilitatea guvernamentală, cât şi "calitatea execrabilă a miniştrilor".

"Instabilitatea guvernamentală e una din cauzele (...) nerealizărilor, sub 5% din obiectivele guvernamentale au fost realizate, dar nu numai asta, calitatea execrabilă a miniştrilor, faptul că au fost puşi în funcţii oameni care nu cunosc domeniul, care nu au niciun fel de pregătire profesională, (...) care nu au experienţă managerială, care nu au anvergură politică", a spus Orban.

Liderul PNL a criticat atât desemnarea ca premier a europarlamentarului Viorica Dăncilă, cât şi propunerile pentru funcţiile de miniştri şi vicepremieri.

"Am să vă spun, din punctul de vedere al nostru - Viorica Vasilica Dăncilă nu se califica nu pentru postul de prim-ministru, (...) n-are niciun argument pentru această nominalizare în funcţie, decât că este sluga lui Dragnea, care s-a angajat probabil să fie o marionetă care să-i permită, de fapt, lui Dragnea să conducă guvernul direct. În privinţa miniştrilor: păi cum să o menţii pe Olguţa Vasilescu ministru, după ce are 97 % din promisiunile din programul de guvernare neîndeplinite, iar chestiunile majore, cum sunt noua lege a pensiilor şi multe alte promisiuni care au fost făcute nu au fost îndeplinite? (...) Ce să caute Stănescu în fruntea ministerului (Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice n.r.)? Hai să fim cinstiţi. (...)Ca să ducă şi restul ţării în starea în care e judeţul Olt? (...) Aproape niciun ministru nu e la locul lui", a afirmat Ludovic Orban.

Acesta i-a criticat atât pe fostul ministru al Comunicaţiilor Lucian Şova, propus pentru portofoliul de la Transporturi, cât şi pe Graţiela Gavrilescu, care ar urma să rămână, în continuare, ministru al Mediului.

"Lucian Şova, mai înainte a fost la Comunicaţii, n-a făcut nimic la Comunicaţii şi acum e pus la Transporturi, unde n-are nicio legătură cu domeniul. O ţii pe ministreasa asta care umple ecranele, de la Prahova, ministrul Mediului şi vicepremier, în condiţiile în care, începând din 1 ianuarie 2018, noi avem aproape toate angajamentele în domeniului Mediului, suntem incapabili să le onorăm, să le punem în practică şi o să vină amenzi peste România pe care ar trebui să le plătească doamna respectivă care face pe ministrul Mediului. E un domn Anton Anton, într-adevăr e profesor universitar, e un om cu anumită - să spun - cunoaştere şi experienţă în domeniul universitar, dar nu are nicio legătură cu domeniul Energiei. Cred că nu ştie nici să schimbe becul, cred că nu deosebeşte curentul continuu de curentul alternativ. Sigur, a mai fost pe la Cercetare, dar mă îndoiesc că a avut vreo legătură cu cercetarea în domeniul energiei", a spus Orban.

Preşedintele PNL consideră că persoanele propuse pentru a forma Cabinetul Dăncilă sunt "nişte iluştri anonimi".

"Sunt nişte figuri de care sunt convins că nu cunoaşteţi nimic despre ei decât aţi auzit acum (...) nişte iluştri anonimi care nu au făcut nimic în viaţa lor. Vă dau numai unul: Andruşca din Neamţ, care a fost trimis administrator special la RAAN, la Mehedinţi, pe care a pus-o pe butuci. Şi era băgat prin tot felul de consilii de administraţie prin Ministerul Economiei şi la companiile unde era în consiliile de administraţie le vindea cauciucuri că el e dealer de cauciucuri. Probabil, acum, având Ministerul Economiei, o să fie dealer de cauciucuri pe mai multe companii. Ioana Bran parcă o cheamă, nu? Ioana Bran - adică de ce să nu-şi pună şi Dragnea ministru? Eu nu văd nicio persoană, sincer, chiar nu văd nicio persoană (la locul potrivit n.r.)", a adăugat liderul liberal.

[citeste si]

Ludovic Orban participă, vineri, la Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Olt, în cadrul căruia va fi ales preşedintele filialei judeţene de partid. Singur candidat la funcţia de preşedinte al PNL Olt este primarul comunei Cungrea, Liviu Voiculescu, în prezent preşedinte preşedinte interimar a filialei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel