Guvern Ciucă. Chirieac: Cioloș intră în zona de ridicol absolut. Problema e ce face PSD-ul acum

Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș
Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația actuală de pe scena politică, după ce generalul Nicolae Ciucă a fost propus de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier.

Dacian Cioloș a declarat că, până în acest moment, nu a fost invitat la vreo negociere pentru Guvern. Aşteaptă această invitaţie şi spune că va merge dacă va primi această solicitare pentru a forma o majoritate PNL-USR-UDMR. Dacă USR nu va face parte din majoritate, atunci nu va vota, spune Dacian Cioloș, un guvern minoritar PNL-UDMR.

În acest moment, există mai multe nume vehiculate în PNL pentru poziţiile de miniștri în Cabinetul Ciucă, foarte multe nume care se regăsesc şi în Cabinetul Cîțu. 

Întrebat, în emisiunea Decisiv de la Antena 3, dacă, în acest moment, Florin Cîțu încearcă să îşi impună numele în Cabinetul Ciucă şi dacă se va lovi de reticența acestuia, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "De reticența domnului general Ciucă nu se poate lovi, ci doar, eventual, de reticența preşedintelui Iohannis pentru că, până la urmă, se împart ministerele... Problema este ce face PSD-ul acum. Aflu că UDMR mai vrea un minister şi PSD-ul sprijină acest Guvern ca să ce?

"Sunt mari probleme"

Domnul Dacian Cioloș intră în zona de ridicol absolut. Se vede că dânsul nu a avut campanii electorale pe persoana fizică, mereu a fost numit în funcţii ba prim-ministru, ba comisar european. Vine şi ne spune: "Țara nu poate fi scoasă din criză de un guvern minoritar", dar dânsul tocmai venise, ieri, în Parlament, cu un guvern minoritar cu care s-a făcut de râs. L-au încurcat mult cei 500 de morţi pe zi. El trebuia să se oprească în ultima clipă, dar nu a mai făcut-o. Acum, din nou, dă semnal: "Noi aşteptăm să fim căutaţi".

Ce putem spune în zona asta, câtă vreme PSD se pare că va sprijini - pentru o perioadă de 6 luni spun dânşii deocamdată - acest guvern? Sunt mari probleme pentru că nu ai ce să sprijini. Ce să sprijini în zona asta, că până la urma guvernele liberale au adus România în groapă? Nu mai e în genunchi România! E în groapă, de doi ani. Acum doi ani, România era prosperă, plină de speranţă, creşteri de salarii, de pensii, de PIB, locul 2 în Europa şi în momentul ăsta suntem în groapă, cu 500 de morţi pe zi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel