Urmărește emisiunea live


Guvern Cîțu, mutări pe scena politică la final de an. Chirieac: Eu cred că lucrul ăsta se va întâmpla

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit, vineri, despre ceea ce se întâmplă, în prezent, pe scena politică din România.

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, vineri, la Antena 3, că Guvernul României, în forma actuală, „este un fel de structură anarho-sindicalistă.”

„Cei trei președinți de partide, doi în Guvern, unul la Camera Deputaților, trebuie să cadă de acord după care vor comunica decizia primului-ministru, deși legal nu au această competență și primul-ministru trebuie să o pună în executare cu membri ai Guvernului, care unii ascultă de domnul Barna, alții de domnul Orban, alții de domnul Kelemen Hunor”, a explicat Bogdan Chirieac. 

Analistul politic crede, despre situația de față, că „este cea mai sigură cale să faci totul praf. Și vor face totul praf.”

Chirieac: Există o singură speranță acum 

Totuși, spune Bogdan Chirieac, „există o singură speranță acum.”

„Ludovic Orban este prizonierul USR-PLUS în acest moment. USR-PLUS să ia ostatic tot Guvernul și apoi toată România. Eu cred că lucrul ăsta se va întâmpla și atunci vom asculta toți de o singură voință, a lui Dacian Cioloș”, a spus în continuare analistul politic Bogdan Chirieac.

Despre USR-PLUS, Bogdan Chirieac a mai afirmat că este singurul dintre partidele aflate la putere cu o strategie bine pusă la punct. 

„Tipul ăsta de neo-marxism lucrează foarte exact”, a subliniat Chirieac.

Chirieac: Parlamentul unicameral, o năzbâtie 

De asemenea, Bogdan Chirieac consideră că „chestia cu Parlament unicameral e o năzbâtie desființată de specialiști. A fost o manevră a lui Traian Băsescu în 2009 ca să îl ajute să câștige alegerile. Inclusiv numărul de parlamentari e o altă prostie. Ce faci apoi cu cei 18 parlamentari ai minorităților, dacă reduci la 300 de oameni? Ei 18 trebuie să rămână!”.

„Sunt foarte multe aspecte care la vremea respectivă nu au fost luate în seamă, a fost doar o chestie populistă. Întrebarea este cine a mandatat-o brusc pe doamna Dragu să facă astfel de lucruri. Domnul Cioloș a mandatat-o! PNL-ul spuneți că se opune acum? Păi din PNL avem o mulțime de PDL-iști. În 2009, PDL-ul era de acord cu Parlamentul unicameral și cu 300 de parlamentari. Acum nu mai sunt de acord?

Ușor-ușor, se va șubrezi fundamentul statului român care administrează țara. Programul va continua și noi vom fi bucuroși să semnalăm de fiecare dată acest lucru. Lozincile s-au pus în practică”, a mai spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel