Guvern 2012. Ponta - Maior. Dragnea: Era un şoc să port discuţia

Rodica Mitu / 10 sep 2018 / 23:36 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Descriere foto: Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a declarat luni că primul Guvern în 2012 a fost făcut de Victor Ponta cu George Maior. Ponta i-a păcălit pe Antonescu și pe liderii PSD, după căderea guvernului MRU, și a venit cu o listă aprobată noaptea de Maior, spune Dragnea. 

„Maior nu avea de ce să se dea bine cu noua Putere, pentru că Maior îl avea pe Ponta. Toate guvernele erau făcute cu viza lui Maior. Primul Guvern în 2012 a fost făcut de Ponta cu Maior. Aici nu sunt dubii. În ziua moţiunii, când a trecut moţiunea şi a picat Guvernul Ungureanu, Crin, cu mine, cu Victor Ponta, cu Radu Stroe sau cred că Hellvig era, Daniel Constantin, am convenit să ne vedem la Victor Ponta acasă, la ora 20.00, după ce Ponta se duce la Cotroceni (...) ca să discutăm despre componenţa noului Guvern. M-a sunat când mergea spre Cotroceni şi m-a rugat să zic şi eu în seara respectivă să nu facem Guvernul seara. Sigur că am fost contrariat. De ce să nu îl facem? 'Pentru că suntem obosiţi'. Dar stai, că nu dăm cu sapa. Toată lumea aşteaptă să discutăm despre noul Guvern pentru că mai sunt zece zile. Ne-am întâlnit şi ne-am întâlnit degeaba în seara aia. Eram şi eu şi Crin contrariaţi. A doua zi dimineaţă, ei doi au plecat undeva în nord. (...) După-amiază, m-a sunat Crin şi mi-a zis că dimineaţă, când s-au văzut la elicopter, Victor Ponta i-a arătat propunerile pentru noul Guvern, Crin rămânând blocat, pentru că seara spusese că nu putem să discutăm despre noul Guvern pentru că suntem obosiţi şi dimineaţă la 7.00 a venit cu lista", a spus Dragnea la Antena 3.

Potrivit lui Dragnea, după câteva zile Victor Ponta i-a spus că a discutat cu George Maior despre Guvern. „Am fost doar noi, fără SPP, în mașină. Am condus eu. Ca să mă convingă, Ponta l-a sunat pe Maior şi mi l-a dat la telefon, care mi-a zis că trebuie să înţeleg că Guvernul trebuie făcut aşa, după alegerile din toamnă o să intervină partidele şi atunci fac guvernul partidele, dar până atunci... A fost o discuţie suprarealistă, pe care am şi închis-o, nu am lungit foarte mult, pentru că era un şoc pentru mine să port discuţia aia", a declarat Liviu Dragnea, luni seară, în direct la emisiunea „Sinteza zilei".


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26