EXCLUSIV  Gușă, scenariul din spatele redeschiderii școlilor: Au reuşit o scamatorie. Orban a procedat cu multă inteligenţă

Cozmin Gușă a vorbit despre scenariul din spatele isteriei provocate de începerea școlii. Ce crede că a vrut să facă Ludovic Orban.

"Crezi că acest haos iscat de apropierea începerii școlii, care îngrijorează, în acest moment, şi părinţi şi bunici, ar putea fi un punct de inflexiune în opţiunile electoratului, peste două săptămâni? Școala începe luni. În 13 zile, avem alegeri. Va fi nebunie. Va fi greu să mai blamezi PSD-ul. Nu am nicio îndoială că de la Cotroceni se va ieşi şi se va spune că PSD nu a pregătit bine începerea şcolii. Să spunem că cei care au făcut școala la zi şi sunt relativ alfabetizaţi vor vedea ce se întâmplă", a spus analistul Bogdan Chirieac.

"Au reuşit o scamatorie destul de eficientă"

"Au reuşit o scamatorie destul de eficientă, la care mă şi aşteptam. Au descentralizat nu doar decizia, apropo de organizarea şcolilor, ci şi responsabilitatea prin comunicare, de vreo săptămână. Exact acum o săptămână, Ludovic Orban a lansat un balon de încercare pe care l-au analizat în weekend, în care vorbea despre amânarea începerii cursurilor post alegeri, practic la 1 octombrie, pentru că le era foarte teamă de acest recul pe care îl pot înregistra la începutul şcolii.

Orban a procedat cu multă inteligenţă, dar a folosit-o doar ca pe un balon de încercare ca să testeze, la nivelul populaţiei, efectele acestei veşti care a stat în tot weekendul pentru cercetare şi care apoi a fost înăbuşită imediat în zilele de luni şi marţi, după ce le-a reieșit că nu vor pierde foarte mult la capitolul imagine sau susţinere dacă vor descentraliza răspunderea către primari, cei din plan local, ceea ce într-un fel a început să prindă în discursul public", a spus Cozmin Gușă, într-un interviu pentru DCNews.

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel