Gușă: PDL ar avea nevoie de Tăriceanu la prezidențiale

cozmin_gusa dc
cozmin_gusa dc

Analistul politic Cozmin Gușă a vorbit luni seara la Realitatea Tv despre convulsiile din cadrul PNL, din care ar putea rezulta un lider politic ce i s-ar putea contrapune lui Crin Antonescu. În opinia lui Gușă, la prezidențialele din 2014, PDL ar avea nevoie de un candidat precum Călin Popescu Tăriceanu, ”cu un anumit farmec”, dar mai șantajabil decât Antonescu”.

"PDL e într-o criză din care nu poate ieşi decât printr-o mişcare contorsionistă, pentru care nu are mobilitate. PDL ar dori să-şi asigure ceva. În portofoliul lor nu există candidaţi în acest moment. Blaga, MRU, sunt morţi şi îngropaţi, Udrea nu contează, n-au oameni. În perspectiva alegerilor din 2014, au nevoie de cineva care să încerce să grebleze un anumit electorat, Călin Popescu Tăriceanu ar fi potrivit pentru asta. Cred că toate aceste jocuri nu sunt de natură a deranja PNL, ci a crea un lider politic ce i s-ar putea contrapune lui Antonescu care, în parteneriatul cu PSD, poate să defileze în lipsă de contracandidaţi. E foarte interesant să gonflezi pe cineva ca Tăriceanu, cu un anumit farmec, după modul în care s-a încercat crearea lui Sorin Oprescu să ia din voturile lui Geoană", a spus Guşă.

Analistul politic spune că un avantaj în alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu ar fi faptul că este "mult mai şantajabil decât Crin Antonescu". "Ca să poţi să fii ţinut din frâu, nimeni nu vrea vreun independent, toată lumea vrea unul maxim şantajabil. Au forţat. Tăriceanu s-a pus într-o postură şi cu ceva în faţă şi cu ceva in spate. Într-o postură de pat, nu se poate mişca. Ar dori să sugereze public că e un mare liberal, dar nu poate pentru că prietenii de afaceri din zona PDL ar vrea să-l vadă ca pe un candidat de-al lor", a explicat Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel