EXCLUSIV  Gușă nu crede că mai e cale de împăcare între PNL și USR-PLUS: „Iohannis și-a calculat bine pașii”. PSD poate beneficia de un singur „cadou”

 foto Facebook Florin Cîțu
foto Facebook Florin Cîțu

Cozmin Gușă a discutat despre criza politică majoră din România, după ce USR-PLUS a ieșit de la guvernare și cere demisia premierului Florin Cîțu. Consultantul politic spune că nu mai e cale de întors între PNL și USR-PLUS iar pentru PSD, în cazul cel mai probabil în care nu va putea să revină la guvernare, marea miză vor fi alianțele locale.

Potrivit lui Gușă, alianțele locale în județe ar fi singurul „cadou” pe care conducerea PSD l-ar putea face organizațiilor de partid în cazul în care nu va putea să preia guvernarea în urma crizei politice din țară.

„Acolo e un fundament de putere în funcție de care va fi influențată guvernarea. Într-o eventualitate a unui guvern minoritar PNL-UDMR, câștigătorul pe plan local este PSD-ul care va juca la toate capetele în județe pentru a își asigura majorități și pentru a fi în interiorul lor. Acesta e singurul „cadou” pe care conducerea PSD poate să îl dea organizațiilor dacă nu pot intra la guvernare”, a precizat Gușă, în cadrul emisiunii ”Deferiţi mass-media” de la DC News TV.

Consultantul politic a precizat că într-un asemenea scenariu, cel al unui guvern minoritar, PSD ar încerca să condiționeze programele de dezvoltare județene pentru a nu mai fi ocolite județele conduse de PSD iar în plan local al încerca să formeze majorități în jurul lor.

Gușă nu mai crede că e loc de împăcare între PNL și USR-PLUS după atacurile din această criză care l-au vizat inclusiv pe Iohannis

Cozmin Gușă a completat și a precizat că nu crede că PNL și USR-PLUS s-ar putea împăca. El a argumentat prin modul în care s-a dus această „bătălie totală” între cele două partide, de când a început criza politică, și subliniază că intervenția președintelui Klaus Iohannis demonstrează că nu mai e cale de întors.

„Au fost atinse mize mult prea radicale, în general de oamenii din spatele USR-PLUS, împotriva lui Iohannis, pentru a mai fi loc de împăcare. Jocul este total, acest lucru a fost observat și de președinte pentru că astfel nu ar fi atacat. A atacat Iohannis, prin Cîțu, după ce și-a făcut calculele bine. Dar el a atacat doar după ce a văzut că sunt ireconciliabile pozițiile lui și a celor din jurul lui cu pozițiile celor din spatele USR-PLUS”, a completat Cozmin Gușă.

Amintim că moțiunea depusă împotriva lui Florin Cîțu e în stand by până la pronunțarea CCR, lucru care se va întâmpla cel mai probabil după Congresul PNL din 25 septembrie. 

Curtea Constituţională a României a dispus săptămâna aceasta ca până la data de 15 septembrie părţile să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu sesizarea premierului Florin Cîţu cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR. Ulterior, după ce părţile îşi vor exprima punctul de vedere, CCR va stabili termenul pentru dezbaterea pe fond a sesizării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel