Gușă: Laura Codruța Kovesi își dorește să devină președintele României în 2024

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Cozmin Gușă, în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media” de la DC News, a făcut câteva aprecieri în legătură cu ambițiile pe care Laura Codruța Kovesi, actualul procuror șef european, le are pentru ca în 2024 să candideze.

În opinia lui Cozmin Gușă, fosta șefă a DNA își dorește să candideze în 2024. Consultantul politic a amintit totodată, în contextul în care fostul ambasador a american în România Mark Gitenstein a fost numit în funcția de ambasador SUA la UE, că acesta va reface echipa cu Laura Codruța Kovesi.

Ulterior, Gușă a precizat că, în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2024, e convins că Laura Codruța Kovesi va candida pe „modelul Moldovei”, făcând referire la victoria Maiei Sandu.

„Nimeni nu îmi poate spune că se va întâmpla altceva. Ea dorește (n.a. - să candideze la alegerile prezidențiale din 2024 din România.). Aceasta este ambiția ei”, a opinat Gușă.

Amintim că în octombrie 2019 Consiliul Uniunii Europene a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Ulterior, numirea a fost confirmată de către Parlamentul European.

Până în acel moment Laura Codruţa Kovesi era procuror în cadrul Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Ea a deţinut anterior diverse poziţii de procuror în timpul carierei sale în România, printre care cea de procuror-şef al DNA.

Sediul Parchetului European va fi la Luxemburg, iar Laura Codruţa Kovesi va avea un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit. Responsabilitatea sa va fi de a organiza activitatea Parchetului European, şi anume de a reprezenta această instituţie, de a-i direcţiona acţiunile şi de a-i asigura buna funcţionare, mai precizează Comisia Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel