Gușă, după întâlnirea cu Ghiță: Subiectul ”acoperiților”. Vă spun în premieră

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Cozmin Gușă a vorbit astăzi despre întâlnirea pe care a avut-o la Belgrad cu Sebastian Ghiță și Dan Andronic.

Consultantul politic a declarat că unul din subiectele abordate a fost cel al ”acoperiților” din presă.

"Un subiect a fost, pot să spun în premieră și uite că asta nu am discutat cu cei care erau nervoși: jurnaliștii acoperiti, năpasta care a dat peste noi cu jurnaiștii acoperiți, cărora le zic jurnaliști ospătari, care pentru o mica soldă, un mic bacșis intervin in strategia editorială a unei televiziuni, a unui ziar, radio sau un site de știri și o periclitează. O periclitează conform intereselor unui ofițer de legătură, vreunui finanțator, asta e o mare problemă și asta cu jurnaliștii ospătari am discutat-o”.

S-au discutat multe altele. De exemplu, la o televiziune care merge 24/24 ajunge să nu fie atent șeful de tură sau cineva, și jurnalistul ăla se impune. La un site de știri, de asemenea și asta este o problemă, este o problemă foarte gravă pentru că orice patron răspunde pentru strategia editorială a instituției lui de media. În momentul când intervin acești jurnaliști acoperiți, asta e o mare problemă”, a spus Gușă la Realitatea TV.

”Civilii” au făcut poze

"Evident e că la o cafea înainte de plecare, noi am discutat în ziua precedentă niște aspecte pe care le detaliez. Civili care se plimbă prin Belgrad pe acolo au făcut o poză și au trimis-o unui tabloid unde eu am tot acuzat fel de fel de securisme și de jurnaliști acoperiți. Dar, a fost o întâlnire plăcută, constructivă, pe care am inițiat-o încă din noiembrie, când a avut loc o întâlnire, pe care nu am mediatizat-o atunci, a mai multor patroni din presă, strict pentru problemele presei.

Bani de la cabliști pentru televiziunile românești de știri, cum dau televiziunilor străine, bani de la ANCOM pentru site-urile de știri de unde ANCOM-ul se umple de bani, dar niciun site de știri din România, indiferent de orientare nu iau bani, și salarizarea jurnaliștilor a căror muncă de creație nu e apreciată conform drepturilor de autor", a mai spus Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel