EXCLUSIV  Gușă: DNA a redeschis dosarul centrat pe cumnatul lui Ponta/ Chirieac: Justiția politică turată la maximum

foto Facebook Victor Ponta/ Dosarul cumnatului, redeschis la DNA/ Comentarii Gușă, Chirieac și Vâlcu
foto Facebook Victor Ponta/ Dosarul cumnatului, redeschis la DNA/ Comentarii Gușă, Chirieac și Vâlcu

Procurorii anticorupţie au redeschis urmărirea penală faţă de omul de afaceri Gheorghe Boeru, cumnatul lui Victor Ponta. Cozmin Gușă a spus ce scop s-ar afla de fapt în spatele acestei redeschideri a dosarului.

Jurnalistul Val Vâlcu, analistul politic Bogdan Chirieac și Cozmin Gușă au discutat la DC NEWS despre redeschiderea urmăririi penale față faţă de omul de afaceri Gheorghe Boeru, cumnatul lui Victor Ponta.

"A apărut o știre acum că tribunalul Prahova a confirmat redeschiderea urmăririi penale la DNA Ploiești pentru cumnatul lui Victor Ponta într-un dosar disjuns și vreau să vă spun că asta îmi demonstrează că încă se lucrează interesant în justiție. Planurile de candidatură la prezidențiale ale lui Victor Ponta din partea PPUSL, unde strateg este Dan Voiculescu, se pare că nu sunt pe placul unora care pot să administreze treburile în justiție și uite că dosarele lui Ponta se reactivează.", a spus Cozmin Gușă în interviurile DC NEWS. 

"Domnule, da` totuși ce înseamnă asta? Dosarul ăla s-a închis, a fost de nu știu câtă vreme.", a intervenit uimit Bogdan Chirieac.

"S-a închis, da, S-a închis și a fost o cerere DNA de redeschidere și s-a redeschis urmărirea penală prin decizia Tribunalului.", a precizat Gușă.

"Presupusele fapte, deci au fost o dată invalidate pentru că au închis dosarul, deci faptele nu existau. Acum s-au redeschis. Sunt vechi de nu știu, 10-12 ani.", a reamintit Bogdan Chirieac.

"S-au redeschis centrate pe cumnatul lui Ponta. Este o chestie de semnalat.", a declarat Gușă.

"Este o chestie de semnalat pentru că este în legătură și cu ce s-a întâmplat ieri cu Liviu Dragnea. Deci asta înseamnă că justiția politică este turată la maximum. Adică nu văd dosarele cu ce s-a întâmplat anul trecut în pandemie, că nu le vedem, sunt bine ascunse, dar în schimb le luăm pe astea de acum 14 ani închise, redeschise, iar închise...", a avertizat Bogdan Chirieac.

"Da, e limpede că toată lumea se poziționează că am vorbit noi aici despre prezidențiabili. Toată lumea se poziționează legat de prezidențiabili și susținătorii lor, și această informație care repet, este cu bătaie directă în Ponta, îmi confirmă că acest proiect a lui Victor Ponta împreună cu Dan Voiculescu și Călin Popescu Tăriceanu, de a fi sprijinită candidatura lui Victor Ponta la prezidențiale în 2024 de către PPUSL și alții, nu este un proiect care să primească binecuvântarea celor care pot să miște justiția.", a probat Cozmin Gușă.

"Și vor lungi de dosarul ăsta ca de elastic, până în 2024.", a concluzionat jurnalistul Val Vâlcu.

Procurorii anticorupţie au redeschis urmărirea penală faţă de omul de afaceri Gheorghe Boeru într-un dosar disjuns din speţa "Herţanu" în care acesta este cercetat pentru dare de mită, ordonanţa de clasare dată anterior de anchetatori fiind considerată de instanţă drept "nelegală şi netemeinică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel