EXCLUSIV  Guşă: Numele de cod al lui Kovesi era Bruta

Consultantul politic Cozmin Guşă a spus numele de cod al Laurei Codruţa Kovesi în informările SRI din perioada preşedinţiei lui Traian Băsescu. 

"V-am povestit vreodată care era numele de cod al lui Kovesi în informările SRI? Chiar din timpul lui Maior şi Coldea. Bruta! Deci vorbesc foarte serios. Pentru a nu-i folosi numele în informările interne despre ce se făcea la DNA, numele de cod al lui Kovesi era BRUTA. În informările interne ale SRI. Să ne spună cine e pe acolo dacă nu e aşa cum spun eu. Era chiar din timpul lui Băsescu", a declarat Cozmin Guşă la Deferiţi Mass Media. 

Kovesi, Nobel pentru Pace

Declaraţia vine după ce analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe precizări despre o posibilă candidatură a Laurei Codruţa Kovesi la alegerile prezidenţiale din 2024. 

"Eu nu cred că doamna Kovesi va candida, fiindcă în afară de nucleul dur al USR-PLUS, nu e iubită de popor la modul real. Într-o campanie la prezidenţiale, partidul din care faci parte trebuie să te ajute. Este adevărat că dna Kovesi nu a atacat aproape deloc PDL-PNL, faţă de jihadul la adresa PSD. USR nu era, nu avea ce să atace. Îţi trebuie noduri de reţea, campanie, door 2 door, pieţe, oraşe. Pe campania de internet nu va avea probleme. Sunt multe lucruri care se adună. De asta cred că distinsa doamnă îşi va continua formidabila carieră la nivel internaţional", a punctat Bogdan Chirieac. 

Analistul a precizat şi că se aşteaptă ca Kovesi să ia Nobelul pentru Pace.

"Probabil că va lua premiul Nobel pentru pace. Structurile din jurul domniei sale sunt atât de puternice, încât pot produce şi acest efect. Chiar mă întreb de ce nu a fost propusă, dar probabil va fi. Dincolo de asta, am văzut multe ţări, care atunci când se văd în situaţia de a trece prin abuzurile inimaginabile din România i se opun cu fermitate. Nu o mai doresc. România o acceptă. Cam atât!", a completat Bogdan Chirieac. 

Cehia, dură la adresa lui Kovesi 

Premierul Cehiei, Andrej Babis, a declarat că noul Parchet European, care este condus de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi, este ”un nou bici” care poate fi folosit împotriva sa. Șeful guvernului de la Praga va fi anchetat în primul dosar major al instituției, în care acesta este acuzat de fraude cu fonduri UE, scrie Euroactiv.com. Acuzațiile lui Andrej Babis vin după ce Parchetul General al Cehiei a confirmat informațiile apărute în presă la începutul lunii, potrivit cărora dosarul a fost declinat către Parchetul European.

„Înalta Procuratură de Stat din Praga nu mai este activă în această privință.”, a confirmat secretarul Înaltului Procuror de Stat Lenka Bradáčová.

Potrivit premierului ceh, Parchetul European este „o altă instituție care intervine în afacerile interne ale Republicii Cehe”, care mută treptat „tot mai multe puteri” la Bruxelles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel