Gușă: de ce depolitizează Băsescu Administrația Prezidențială

cozmin_gusa dc
cozmin_gusa dc

Consultantul politic Cozmin Gușă crede că Traian Băsescu a făcut prima mișcare politică "sofisticată" a acestui an, atunci când i-a eliberat din funcții pe cei opt consilieri prezidențiali și de stat. Gușă a adăugat, marți seara, la Realitatea Tv, că decizia președintelui are o triplă semnificație, care se referă la Mișcarea Populară, PDL și anul electoral 2014.

"1. Ranforsarea posibilului viitor partid Mișcarea Populară, care așteaptă botezul Justiției și carnetul de identitate ca să poată circula normal în an alectoral și mai ales în alegerile europarlamentare

2. Una (o semnificație - n.r) sumbră pentru PDL, care se mișcă foarte prost în ultima perioadă, și dacă parte din consilierii de la Cotroceni vor îngroșa rândurile PMP, în mod evident va însemna o pierdere ultra-majoră pentru acest PDL aproape înțepenit în acest moment și suspectat de jocuri de culise cu actuala putere

3. Depolitizarea Administrației Prezidențiale în an electoral, care, din punctul meu de vedere, ne anunță un Traian Băsescu mult mai activ. Un Traian Băsescu suspectat de un joc politicianist nu putea să fie suficient de activ (...) Este mult mai periculos pentru actuala putere", a declarat Gușă.

Șeful statului, Traian Băsescu, a semnat, marți, decretele de eliberare din funcție a consilierilor prezidențiali și de stat Gabriel Berca, Adrian Rădulescu, Sebastian Lăzăroiu, Virgil Păunescu, Daniel Funeriu, Maria Bitang, Raluca Boboc și Andrei Moldoveanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel