Gușă: Cine sunt adevărații câștigători dacă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban trece

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cozmin Gușă a spus cine sunt adevărații câștigători dacă moțiunea de cenzură a PSD trece miercuri.

Cine câștigă, cine pierde dacă moțiunea de cenzură trece

”Scenariul-șoc este că, dacă moțiunea trece, singurii câștigători vor fi, de fapt, Klaus Iohannis și PNL. O să încerc să demonstrez asta într-o scurtă argumentație, pentru că într-adevăr așa este”, a zis Cozmin Gușă la Realitatea Plus.

(...)

De ce Klaus Iohannis și PNL ies câștigători dacă moțiunea trece

”Premisa nr. 1: Klaus Werner Iohannis nu va pune niciodată un om al PSD la guvernare în acest an sau un om chiar independent politic, că am văzut și acest scenariu pus pe piață, pe care PSD-ul și eventual o coaliție de stânga sau o coaliție ad-hoc l-ar propune. Pentru că scopul declarat al președintelui, de la care n-a abdicat niciodată, și pe care a construit campania electorală de la europarlamentare a PNL-ului și apoi campania sa prezidențială a fost „Moarte PSD!", „Să distrugem PSD!". Adică ei n-au venit cu nicio propunere pro-activă de reprezentare mai bună a României în Europa sau de prezidențiabilitate mai bună pentru Iohannis, ci au zis doar „Moarte PSD!", „Moarte Dragnea!", „Moarte Dăncilă!", au avut argumente, au păcălit românii, românii i-au votat. S-au dus mai departe. Deci, este evident că Klaus Iohannis nu va accesa vreo propunere de la PSD sau din partea PSD pentru un viitor mandat de prim-ministru.

Argumentul nr. 2: S-a jucat de foarte mult timp treaba asta, vezi, Doamne, PSD-ul este principalul avantajat de alegerile într-un singur tur. Minciună! PSD-ul este al doilea avantajat de alegerile într-un singur tur. Primul avantajat e PNL-ul. Este partidul care guvernează și este partidul care stă astăzi foarte bine în sondaje.

Este evident că cel care stă mai bine în sondaje la nivel național, care are vectori naționali buni, importanți, care pot să reprezinte partidul în încrederea românilor, și astăzi acest partid e PNL-ul, întotdeauna câștigă primul tur al alegerilor locale. Deci, PNL-ul doar se preface că vrea alegeri în două tururi, care ar avantaja partidele mai mici de pe partea dreaptă: USR-PLUS sau PMP sau chiar ALDE. Dar, de fapt, PNL-ul nu-și dorește asta, PNL-ul își dorește alegeri dintr-un tur, pentru că scorul din sondaje îl avantajează.

În al doilea rând, prezența la guvernare îi avantajează pentru că pot sa dea daruri administrațiilor locale sau candidaților la primării care să defileze în plan local”, a mai zis Cozmin Gușă.

Al treilea argument: Dacă moțiunea trece, anticipatele sunt mult, mult mai aproape, așa cum PNL n-ar putea să facă singur această apropiere de anticipate. Iar aici, bineînțeles, că anticipatele funcționează în avantajul PNL-ului din nou pentru că a lăsa PNL să guverneze în acest moment până în noiembrie, din lipsa de solutii pe care evident o au, este evident că se vor topi din punct de vedere electoral și, încă o dată: Miza reală a alegerilor din 2020 nu sunt alegerile locale, ci sunt alegerile parlamentare. Prin majoritatea parlamentară se dau jos sau se pun guverne care, la rândul lor, pot să avantajeze sau nu administrația locală, asta s-a văzut”, a mai zis politicianul de la PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel