Gușă: Blaga duce un meci cu echipa lui Băsescu din PDL

Gușă: Gestul care clarifică alianţa de pe axa Blaga-Iohannis
Gușă: Gestul care clarifică alianţa de pe axa Blaga-Iohannis

Jurnalistul Cozmin Gușă a declarat luni seara că Vasile Blaga duce săptămâna asta o luptă cu echipa lui Traian Băsescu din interiorul PDL, adăugând că, depinde numai de liderul din Modrogan dacă va reuși șă-și convingă colegii să meargă mai departe alături de el.

"Aici în principal este vina lui Vasile Blaga pentru că niciodată nu a definit foarte bine ce a preluat când a preluat. A preluat un partid total în derivă, cu niște oameni blamabili din punct de vedere public, protejați de mantaua prezidențială de mult prea mult timp. Falcă face parte din această categorie și s-a dus în alegeri. A reușit cât de cât să minimizeze dezastrul de la alegerile locale și acum pe valul pe care chiar Băsescu l-a creat pentru că dacă Băsescu stătea cuminte la Cotroceni în această campanie nu se crea acest val anti-ARD și pro-USL atât de accentuat și aveam un 50 la limită, un 50 și un pic la limită, nu acest 60%", a declarat Cozmin Gușă luni seara la Realitatea Tv. De asemenea, Cozmin Gușă a susținut președintele PDL are de dus o luptă în această săptămână și depinde de el dacă va reuși să își convingă colegii de partid să meargă alături de el, sau să încerce o aventură pe linia ,,Traian Băsesscu și acești Falcă, Udrea sau alții". ,,Blaga nefiind un lider vocal, nefiind un lider de scenă, consumându-și discret conflictele interne dintre echipa lui și oamenii președintelui, gen Falcă, Udrea sau alții, astăzi este pus să plătească. Are o luptă de dus. Are o luptă de dus în această săptămână și depinde de el în ce fel va reuși să îi convingă pe cei care sunt acolo dacă vor să meargă sub sceptrul lui acolo, sau să încerce o aventură pe linia Traian Băsescu și acești Falcă, Udrea sau alții care vor începe din ce în ce mai mult să îl preseze", a arătat el. ,,Ăsta este meciul lui Blaga. Își joacă soarta politică, dacă va fi o soartă politică, sau nu, este un detaliu. Blaga nu este un om care să se cramponeze de faptul că va fi sau nu va mai fi parlamentar. Au fost multe perioade în care nu a fost parlamentar, nu l-a interesat lucrul ăsta. Dar, practic problema este că Vasile Blaga astăzi când vorbim are un meci cu echipa lui Băsescu în interiorul PDL-ului", a subliniat analistul politic. Băsescu, vorbăreț de la cafeneaua din Oslo

De asemenea el a mai spus că ,,tăcerea lui Băsescu" nu înseamnă că președintele tace, deoarece el vrea să conducă și din umbră fără a face ceva. ,,Tăcerea lui Băsescu nu înseamnă că el tace, el nu poate să tacă. El din cafeneaua de la Oslo stă și vorbește (...). El nu stă cuminte. El dorește să conducă și din umbră fără să facă nimic, doar dorește să coordoneze niște oameni înspre nimic", a comentat analistul. Întrebat dacă Traian Băsescu va lupta în continuare sau dacă va bate în retragere, numind-ul pe Victor Ponta prim-ministru, directorul editorial al Realitatea Tv a spus că șeful statului luptă "pentru nimic", precizând că președintele "are doar dușmani". ,,Va lupta pentru nimic. Omul așa ca o buruiană stă să zică 'ce mai pot eu infesta în acest moment?' pentru că nu are soluție. De opt ani de zile trage targa pe uscat și a distrus mare parte din managementul oricum imperfect al acestei națiuni. Și atunci el ce să facă, de unde să capete iertare?  El a dat pușcărie, nu a dat iertare la nimeni, are doar dușmani nu și-a negociat nimic, este un sexagenar destul de fricos și destul să spunem, nesigur apropo de viitorul lui și încearcă să facă tot ceea ce trebuie să facă ca să își asigure viitorul. Egoismul lui a ajuns odată cu bătrânețea la un nivel la care nu mai poate să fie compensat prin gesturi nobile. Un senior sexagenar are acces la gesturi nobile, acest domn nu mai poate să facă gesturi nobile", a conchis Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel