Urmărește emisiunea live


Guran: Susținătorii lui Orban nu participă la ședința Parlamentului pentru citirea moțiunii

Agerpres
Agerpres

Senatorul PNL Virgil Guran a spus că liberalii care îl susțin pe Ludovic Orban la Congresul din data de 25 septembrie nu vor participa la ședința de joi a Parlamentului, unde ar urma să fie citită moțiunea de cenzură USR PLUS - AUR.

Virgil Guran a spus că tabăra Orban nu va participa la ședința de joi a Parlamentului, unde ar urma teoretic să fie citită moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR.

„Astăzi (joi - n.r.) noi nu mergem la plenul comun. Noi ne-am hotărât, cel puțin susținătorii lui Ludovic, ne-am hotărât să nu mergem, să nu participăm la moțiune, să arătăm că de fapt noi nu vrem să dăm jos Guvernul nostru (...). Pentru a demonstra că noi nu dorim acest lucru, pentru că din păcate, se folosește în această competiție internă, se acreditează ideea că noi, cei care îl susținem pe Ludovic Orban, vrem să dăm jos propriul Guvern. Nu este adevărat și vom demonstra că nu este adevărat”, a spus, la RFI, Virgil Guran.

Senatorul crede că PNL a ajuns la mâna PSD-ului, pentru rămânerea la guvernare. „Din păcate, cred că vom ajunge să ne ghidoneze PSD-ul din spate”.

Întrebat dacă asta ar însemna un Guvern minoritar susținut de PSD, Virgil Guran a răspuns: „Cam așa, spre așa ceva se pare că se îndreaptă treaba și vă spun că suntem foarte deranjați și supărați, pentru că asta nu-i democrație”.

Amintim că PSD a transmis, în excluvitate pentru DC News, că nu a negociat nimic cu președintele Klaus Iohannis privind calendarul moțiunii împotriva lui Florin Cîțu. Zvonurile apărute în presă, privind data de 1 octombrie, ori o eventuală susținere a PNL sunt neîntemeiate. PSD va participa la ședința Birourilor Permanente Reunite. Partidul Social Democrat așteaptă decizia Curții Constituționale pentru că atât Florin Cîțu, cât și Ludovic Orban au acționat cu vicii de procedură privind moțiunea de cenzură.

Amintim că informația apărută inițial în presă, pe surse, era că PSD, PNL și UDMR vor cere în ședința Birourilor Permanente Reunite ca moțiunea de cenzură să fie votată pe 1 octombrie, adică după Congresul PNL.

De fapt, PSD nu a negociat nimic cu președintele Klaus Iohannis privind moțiunea de cenzură. Nu există niciun blat între conducerea PSD și președintele României în legătură cu soarta lui Florin Cîțu, au transmis surse din Partidul Social Democrat pentru DC News. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel