Guran: Niciun parlamentar din echipa Orban nu a spus că ar vota moțiunea PSD

Virgil Guran / Foto: Facebook PNL Dambovita
Virgil Guran / Foto: Facebook PNL Dambovita

Liderul PNL Dâmbovița, Virgil Guran, a dezvăluit că niciun parlamentar din "tabără Orban" nu și-a exprimat opțiunea de a vota moțiunea de cenzură a PSD. Totuși, dacă vor fi voturi din partea acestora, "vor fi puține".

Întrebat dacă pleacă din PNL după ce Florin Cîțu a fost ales președintele partidului, Virgil Guran a răspuns negativ. "Nu, nu plec din PNL. Eu consider că trebuie să rămânem, să vedem ce probleme avem, partidul trebuie să meargă mai departe, să găsim soluțiile cele mai bune.", a spus Virgil Guran, menționând că va rămâne mereu prieten cu Orban. 

Orban "nu s-a exprimat încă foarte clar" cu privire la dorința de a pleca din PNL și de a înființa o altă formațiune politică, a continuat Guran. 

La ora 17:00, parlamentarii din "tabăra Orban" se întâlnesc pentru o discuție. 

Guran a mărturisit că nu are de gând să voteze moțiunea de cenzură a PSD. De asemenea, "am vorbit cu mulți colegi care au fost în echipa Orban și niciunul nu s-a exprimat că ar vota.", a spus Guran la Antena3. 

Poate garanta Guran că niciunul dintre cei 37 parlamentari care se află alături de Orban nu va vota moțiunea? Nu, dar "dacă votează cineva, vor fi foarte puțini care votează. Eu sper să nu voteze nimeni pentru că atât timp cât suntem într-un partid...", a conchis Guran.

Moțiunea de cenzură a PSD se votează mâine

Săptămâna trecută, în urma ședinței Birourilor Permanente Reunite, s-a decis că moțiunea USR PLUS - AUR nu se supune la vot. În schimb, va ajunge la vot moțiunea PSD, marți, 5 octombrie. (Știrea, AICI.)

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. Sorin Grindeanu făcuse apel către cei care „se întreceau în a nu respecta regulile să fie de acord” cu dezbaterea și votarea rapidă a moțiunii PSD.

Ciolacu: Guvernul Cîțu trebuie să plece rapid acasă

„Guvernul Cîțu trebuie să plece rapid acasă, deci cerem parlamentarilor USR-PLUS și AUR să acționeze logic și să voteze moțiunea depusă de PSD. Este singura moțiune depusă legal și care nu riscă să fie din nou atacată la CCR. Românii nu își mai permit să aștepte săptămâni întregi până vine și motivarea deciziei CCR, care va arăta dacă și în ce condiții s-ar putea relua procedura legislativă viciată a moțiunii USR-AUR”, a transmis recent Marcel Ciolacu, președintele PSD. „Dragi colegi de la USR-PLUS și AUR, vă așteptăm acum să dovediți prin vot că nu-l mai doriți pe Florin Cîțu la Palatul Victoria”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel