EXCLUSIV  Guran: ”Finanțele, instrumentul numărul 1 al premierului”. PNL, mutare pentru viitorul Guvern

Guran: ”Finanțele, instrumentul numărul 1 al premierului”. PNL, mutare pentru viitorul Guvern
Guran: ”Finanțele, instrumentul numărul 1 al premierului”. PNL, mutare pentru viitorul Guvern

Virgil Guran, lider PNL, a vorbit la DC NEWS despre negocierile dintre PNL - PSD - UDMR.

Virgil Guran, lider PNL, a fost invitat al jurnalistului Răzvan Dumitrescu, în cadrul emisiunii ”Ce se întâmplă?” de la DC NEWS și DC NEWS TV. Acesta a vorbit despre negocierile dintre PNL - PSD - UDMR și a dezvăluit că PSD-ul a insistat la un moment dat să dea ei premierul noului Guvern, dar că ulterior au spus că ar fi dispuși să renunțe la funcția de prim-ministru pentru cea de vicepremier. Totodată, PSD ar vrea și Ministerul de Finanțe. În acest caz Virgil Guran susține că există "o problemă". Potrivit acestuia, Ministerul de Finanțe este ”instrumentul numărul 1 al premierului”, iar în funcția de ministru la Finanțe ar trebui să fie o persoană apropiată a prim-ministrului, pentru a exista o mai bună colaborare.  "Altfel, dacă nu ai o relație foarte bună și apropiată, și o înțelegere între premier și ministrul Finanțelor, este mai greu de lucrat.”, spune Guran.

"Este ceva normal să aibă vicepremier. Deci dacă noi-  și eu cred că noi vom avea premierul- este normal ca și ei (PSD n.r.), și UDMR-ul să aibă vicepremier.", a declarat Virgil Guran.

Guran: Finanțele, instrumentul numărul 1 al premierului

"Ar mai vrea și Finanțele, este adevărat?", l-a întrebat jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

"Da, este adevărat, din câte știu eu, dar aici este o problemă. În general, Finanțele trebuie să fie la primul-ministru, adică este instrumentul numărul 1 al premierului și atunci trebuie să ai un colaborator apropiat, spun eu. Altfel, dacă nu ai o relație foarte bună și apropiată, și o înțelegere între premier și ministrul Finanțelor, este mai greu de lucrat.", a răspuns Guran.

"Păi de ce ar fi greu? Domnul Cîțu a fost la un moment dat ministru al Finanțelor, după care a devenit premier, a fost domnul Nazare la Finanțe și iată că deși erau din același partid nu s-au prea înțeles.", a intervenit Dumitrescu.

"Vă spun că nu s-au înțeles la final. Sunt amândoi colegi cu mine în Senat și știu. S-au înțeles foarte bine, au lucrat. Spre final nu s-a înțeles. Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat, nici Alexandru nu spune prea mult, au ajuns la concluzia că nu pot să lucreze împreună.", a spus Virgil Guran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel