Gură de oxigen pentru primarul de la Buzău după scandalul sexual în care este implicat

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au decis acordarea unui nou termen în dosarul Gloria în care primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, este judecat pentru fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

'Din cauza orei târzii, instanţa a decis acordarea unui nou termen pe 1 februarie pentru a se prezenta concluziile pe fond', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecătorul Răzvan Cosmin Dicu.

La finalul şedinţei, Constantin Boşcodeală a declarat că este 'complet nevinovat' şi că 'va dovedi până la capăt acest lucru'.

Primarul Constantin Boşcodeală a fost condamnat pe data de 10 februarie 2015 de către Judecătoria Braşov la 5 ani de închisoare cu executare, dar acesta a făcut apel. În vara anului 2013, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. În rechizitoriu se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societăţii care deţinea echipa de fotbal Gloria Buzău cinci milioane de lei, din bugetul local, şi că a asigurat folosinţa gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislaţiei în vigoare.

[citeste si]

Magistratul Judecătoriei Braşov a motivat în prima sentinţă că primarul municipiului Buzău a avut o atitudine 'de totală neasumare a activităţii infracţionale, prin oferirea unor explicaţii simpliste, superficiale şi unilaterale, caracteristice unei persoane care a făcut din politică un mijloc abil şi demagogic de realizare a intereselor sale, sau ale altor persoane private. În ambele cazuri, inculpatul a acţionat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, profitând de statutul funcţiei pe care a ocupat-o, manifestând uşurinţă în realizarea competenţelor sale, pe care cu extrem de mare lejeritate le-a depăşit'.

La precedentul termen de la Curtea de Apel Braşov, din 8 decembrie 2015, primarul Boşcodeală a solicitat prin apărător recuzarea membrilor completului de judecată, dar cererea sa a fost respinsă. În mai 2015, primarul Constantin Boşcodeală şi-a mutat domiciliul la Năvodari, în judeţul Constanţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel