EXCLUSIV  Punct de cotitură, PROBLEMĂ MARE pentru primării. ”E o CATASTROFĂ”

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a fost invitatul DCNews LIVE de astăzi. Edilul a vorbit despre o problemă ce îngrijorează cetățenii din Sectorul 4 al Capitalei, subliniind că-n 2019 va fi un moment de cotitură, foarte dificil pentru toate primăriile dacă nu vor face schimbări majore. 

În contextul în care vorbea despre taxa de salubrizare (VEZI AICI), primarul Sectorului 4 a subliniat că în prezent serviciul de ridicare gunoi, curățenie stradală și deszăpezire este efectuat cu mijloacele interne ale Primăriei, dar în curs de derulare este o licitație pentru ca toate aceste servicii să fie realizate la un alt standard. 

”În acest moment, salubrizarea este realizată de propria noastră societate comercială, de un an suntem în procedură de licitație.” a spus Daniel Băluță, la interviul DCNews, subliniind că este necesară externalizarea serviciului pentru că ”trebuie făcut la cu totul și cu totul alt standard, avem nevoie de investiții în infrastructură, în puncte de colectare, am pus în caietul de sarcini condiții deosebite: pubele speciale, colectare selectivă”. 

”Punct de cotitură în 2019”

Primarul a subliniat că-n 2019 va fi anul marilor schimbări: ”Începând cu anul 2019 suprataxa pe tona de gunoi va fi de 160 de lei. Dacă acum costă 60 de lei o tonă de dus la groapă, la anul va fi 60 de lei plus suprataxa de 160 de lei, pentru lipsa de colectare selectivă. Acela va fi un punct de cotitură, pentru fiecare administrație va fi o problemă mare. Doar anul trecut am cheltuit șase milioane cinci sute de mii de lei către groapa de gunoi pentru această taxă. Pentru un sector ca al nostru e o catastrofă dacă nu reușim să dezvoltăm această infrastructură, lucru pe care-l facem.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel