Gușă, mărturisiri despre Ioan Rus: Chiar nu am avut ce face

Cozmin Guşă a povestit în cadrul emisiunii "Realitatea românească", moderată de jurnalistul Octavian Hoandră, despre relația sa personală și politică cu Ioan Rus.

Cozmin Gușă a dezăluit cum la alegerile locale la Primăria Cluj, dintr-o conjunctură, s-a aflat în tabăra lui Emil Boc, adversarul liderului PSD Ioan Rus, pe care îl consideră un prieten apropiat.

”Din pricina acestor calităţi, un om care mereu, în partidul din care face parte, a avut piedici subiective atunci când ar fi trebuit să ajungă la următoarea treaptă. Şi apropo de demnităţi publice, cea mai greşită, dar corectă acţiune politică a mea, a fost când în anul 2004 în calitatea mea de şef de campanie al PD-ului, a lui Emil Boc, a trebuit să vin să dezvolt o strategie de alegeri la Cluj, care s-a întors împotriva prietenului meu, care atunci era candidat al PSD-ului, dar nici nu am avut ce face pentru că asta era fişa postului.

Eu nu regret faptul că Emil Boc a ajuns primar, pentru că e un primar bun, dar am regretat că şi din cauza mea, cu cât capital aveam eu la Cluj, în paralel faţă de ce a făcut Boc. Am contribuit ca Boc să ajungă primar şi nu Ioan Rus, ceea ce ar fi fost mult mai apropiat de sufletul meu.

Sigur, acea victorie de la Cluj a deschis de fapt calea gândirii că ar putea fi posibil ca Adrian Năstase să nu ajungă preşedinte la finalul anului. Alegerile locale de la Cluj din 2004 şi înfrângerea lui Ioan Rus în faţa lui Emil Boc, la o diferenţă foarte mică, au netezit calea ajungerii lui Băsescu în poziţia de preşedinte a României la finalul anului 2004. Şi cu asta am făcut şi o confesiune”, a declarat Cozmin Guşă la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel