Gușă: Iohannis și Dragnea au datoria să ne facă să credem din nou în România

Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că președintele Klaus Iohannis și liderul PSD, Liviu Dragnea, trebuie să se întâlnească și să discute dincolo de ochii presei sau de sfaturile unor "binevoitori", apreciind că cei doi protagoniști creditați cu încredere publică au datoria să ne facă să credem din nou în România înțelegându-se, preferând pacea.

În opinia lui Cozmin Gușă, scenariul cel mai sumbru după alegerile parlamentare ar fi cel în care vorbim despre un prim-ministru dorit de președintele Iohannis, dar neagreat de partidul care a obținut victoria clară la acest scrutin, PSD, și de liderul acestuia, Liviu Dragnea. 

"Diferența dintre PSD și PNL este că atunci când e de lucru, PSD lasă conflictele, își suflecă mânecile, face treabă până după ce câștigă. După ce câștigă, vin socotelile care sunt mai complicate. La PNL, ei se ceartă  din prima zi de campanie între ei, se înjură, de aceea nu au ieșit niciodată și nu au fost un partid mare și cred că nu vor fi vreun partid mare vreodată în România. "Mare" mă refer la propriu, că mare apropo de idealuri nu e nici unul, nici altul", a declarat, luni seară, la Realitatea TV, Cozmin Gușă.

Gușă: Discuția despre vinovăția lui Dragnea nu prea stă în picioare

Consultantul politic nu exclude posibilitatea ca Liviu Dragnea și PSD să pună pe masa interpretărilor publice acea condamnare cu suspendare pe care o are liderul PSD și să o compare cu alte probleme penale al unor oameni din viața publică românească. "Să nu uităm că Liviu Dragnea a devenit eroul PsD tocmai pentru că și-a asumat o vină colectivă a partidului care a fost legată de votul referendum Traian Băsescu, care vină colectivă a partidului este o tară a clasei politice vechi din toate partidele și toți liderii care sunt existenți astăzi. Și atunci nu stă foarte tare în picioare această discuție despre vinovăție. Poate să fie în picioare o discuție despre legalitate, dar atunci când se va discuta asta trebuie să se meargă la originea legalitații, la CCR unde cred că se va ajunge foarte repede", a adăugat Gușă.

Iohannis și Dragnea trebuie să aleagă pacea, afirmă Gușă

Cât despre un scenariu după aceste alegeri în care  va fi vorba despre un premier dorit de președinte, dar neagreat de PSD și de Dragnea, Cozmin Gușă susține că se poate vorbi despre un război iminent în care "vom pierde cu toții".

"Ne-am săturat cu toții de războaie și în interiorul politicului, și în interiorul României, și în interiorul presei, și în interiorul mediului de afaceri și probabil că cei doi protagoniști creditați și cu încredere publică, Liviu Dragnea din partea partidului, Klaus Iohannis din partea cetățenilor, trebuie să se întâlnească dincolo de sfaturile unor "binevoitori", să discute și dincolo de ochii presei. Liviu Dragnea și Klaus Iohannis au datoria să ne facă să credem din nou în România înțelegându-se, preferând pacea", a conchis Cozmin Gușă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel