Gușă, după declarațiile făcute de ambasadorul SUA: Este consecința unică

Cozmin Gușă a comentat la Realitatea TV pe marginea declarațiilor făcute de ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, referitoarea la o eventuală unire a Republicii Moldova cu România.

"Trebuie să le reamintesc tuturor că între state îl consideri prieten și îl asculți pe cel care te critică în față pentru un neajuns pe care i l-ai creat și de obicei nu îi bagi în seamă pe care care te adulează fără motiv în urma unei palme pe care tocmai le-ai tras-o sau pe alții, în cazul nostru cum ar fi niște proruși ireductibili sau niște adepți ai putinismului. Iar a dezbate la toate nivelurile în România pentru că suntem într-adevăr afectați puternic de această gafă a ambasadorului SUA la Chișinău e cel mai bun semn de prietenie. Iar interesul pe care îl arătăm acestei conexiuni cu SUA, care par tulburate - pentru că aceasta este prima consecință vizibilă a declarației ambasadorului -, este un semn de prietenie", a subliniat consultantul politic Cozmin Gușă la Realitatea TV, în timpul emisiunii "Jocuri de Putere".

[citeste si]

"Indiferent de ce se va hotărî după declarația lui Pettit, -pe care poate a spus-o din mintea sa, poate i-a scris-o cineva, poate are un mentor fost ambasador, dar pe care și-a asumat-o -, indiferent ce se va întâmpla, că va fi contrazis de către Departamentul de Stat sau va fi schimbat sau, dimpotrivă, va fi lăsat cu acea declarație în brațe, consecința este una singură: SUA joacă de sine stătător pe teritoriul Republicii Moldova din punct de vedere politic, dând la o parte un alt stat care și-a arogat până în acest moment, deși mai pe tăcute, această carcateristică, respectiv Germania. Deci, în acest moment, consecința este unică: vocea SUA se va auzi mai puternic la Chișinău, înlocuind-o pe cea a Germaniei și, sigur, dublând-o pe cea a Rusiei. Și o să vedem în ce formulă, pentru că deocamdată începutul este unul puternic identitar dacă ne uităm la prorușii de la Chișinău sau la declarațiile premierului", a explicat consultantul politic, scrie Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel