Gușă, după audierea lui Hellvig: E un nou început

Consultantul politic Cozmin Gușă a analizat, la Realitatea TV, concluziile care reies după audierea lui Hellvig în Comisia parlamentară de control privind activitatea SRI. 

Potrivit onsultantului politic, faptul că directorul SRI și-a prezentat concluziile într-un timp vizibil limitat față de cel alocat de preşedintele Comisiei de Control al SRI, Adrian Ţuţuianu, discursului său, ”ne lasă să vedem că și prin această diferențiere se sugerează că de acum Comisia își propune să controleze SRI”.

Cozmin Gușă a mai spus și că în urma audierii lui Eduard Hellvig în Comisia de Control al SRI rezultă trei concluzii. 

1. În mod evident, Hellvig și-a fructificat avantajul de a fi fost om politic important. A fost eminența cenușie atât a lui Antonescu, cât și a lui Iohannis, când cei doi au condus PNL. La nominalizare părea un dezavantaj, dar azi a fost un avantaj, pentru că plaja pozitivă pe care a venit la audieri se datorează și relațiilor vechi traspartinice, de care orice director civil al unui serviciu secret are nevoie. (...)

[citeste si]

2. S-a marcat un nou început la nivel simbolic, din punct de vedere al discuțiilor comune la care au participat, în fața presei, cei doi protagoniști - Hellvig și Țuțuianu. Între cei doi s-a observat dorința de colaborare și transparență, fără tente de scandal.

Ideea de "nou început" are semnificație și legat de mandatul lui Hellvig în fruntea SRI, evidențiază Gușă.

"Concluziile de azi îi consolidează autoritatea în fruntea SRI, într-o țară care trepidează din cauza războiului dintre Cotroceni și Parlament, entități care se întâlnesc în CSAT pentru lucruri de consens, unde SRI are un loc bine definit în această perioadă agitată", afirmă Cozmin Gușă.

3. Al treilea element e legat de procedurile în cazul generalului Florian Coldea, proceduri care ne-au sugerat azi un lucru pe care îl știam - că acest control intern din SRI care trebuie să fie raportat la niște lucruri apropo de incidentele cu Ghiță ar trebui să fie raportat înainte conducerii Serivciului", a arătat consultantul politic.

"Se va discuta mult. Este o zi plină de semnificații, pentru că SRI a devenit o instituție importantă în geometria puterii din România", a mai precizat Cozmin Gușă, la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel