Gușă: Coaliția anti-DNA duduie. Ghiță și Băsescu simulează o ceartă

Cozmin Gușă spune că Traian Băsescu și Sebastian Ghiță o atacă "pe roluri" pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi, în vreme ce simulează o ceartă între ei. Coaliția anti-DNA duduie în acest moment și beneficiază de mulți bani, resurse și susținere, mai spune consultantul.

"Din câtă aritmetică știu eu, și știu, cel puțin în ceea ce-l privește pe Traian Băsescu, e primul care și-a dat seama că după această luptă împotriva Laurei Codruța Kovesi, atât de coordonată între el și Sebastian Ghiță, cei care au studiat televiziunile au văzut că e vorba de o înțelegere, și-au dat seama de jocul pe roluri al acestora. Traian Băsescu, prin aceste afirmații, care sunt doar niște împunsături amicale, încearcă să sugereze public că nu e o înțelegere între el și Ghiță, ceea ce noi cei care suntem mai informați știm că nu e adevărat. E o înțelegere legitimă până la urmă, pentru că au niște scopuri comune, apropo de partenerii lor, de prietenii lor, mă refer la Elena Udrea, la Victor Ponta, pe care încearcă să îi scape de rigorile justiției. Sunt și datorii pe care Băsescu le are la Elena Udrea și pe care Ghiță le are la Ponta", spune Gușă.

"Jocul lor, într-un fel e destul de transparent. Felul în care șarjează e unul care sigur că nu le face cinste", adaugă consultantul.

Cozmin Gușă crede că atacurile la adresa lui Kovesi arată de altfel disperarea coaliției anti-DNA.

"În mod normal, Laura Codruța Kovesi, dacă e să fie atacată, ar trebui să fie atacată pe lucruri care țin de activitatea de la DNA sau la Parchetul General. A devoala chestii personale din trecut, la care ai participat fără să te oblige cineva, fără să îți rupă mâna, mai pe românește, e un lucru care nu e onorabil și de aici se vede disperarea celor care luptă împotriva lui Kovesi. Eu văd aici din nou o înțelegere subterană de a se certa puțin, între Băsescu și Ghiță. Dacă o să analizați finalul zilei o să vedeți unde a fost Traian Băsescu pe televiziuni și o să-mi dați dreptate", spune consultantul.

Coaliția anti-DNA este însă foarte puternică, crede Gușă, notează Realitatea.net.

"Lucrurile sunt serioase. Această coaliție anti-DNA, care duduie, este, repet, bine determinată, forjată cu disperarea celor care și-au dat mâna, beneficiază de mulți bani, de multe resurse și de foarte mare suport. Avem deja patrupartide angrenate în acest joc: PSD, ALDE, PMP și PRU, care chiar dacă nu contează în lupta pentru voturi, contează în ocuparea spațiului public cu fel de fel de lucruri excesive care ating o anumită categorie de electorat. Scopul lor nu a fost să o facă pe Kovesi să pară penală, ci să o arate în vecinătatea unor oameni ca Sebastian Ghiță, pe care dânsa azi refuză să-i mai cunoască ca apropiați, sau poate nu au fost apropiați niciodată, sau poate au fost apropiați conjunctural prin alți prieteni comuni pe care Ghiță i-a avut în acel moment, și cei care se pricep la politică cred că își dau seama la cine mă refer", mai spune consultantul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel