Gușă, avertisment pentru clasa politică: 2017, un an de reîmpărțire a cărților

Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că anul 2017 nu ar trebui să fie unul al conflictelor pe scena politică internă, deoarece principala victimă va fi România, efectele fiind pe termen lung.  

”Să vedem dacă există suficientă înțelepciune pentru înțelegere că un război intern în România, care nici nu poate să dureze mult,  se va tranșa rapid după părerea mea, va lăsa mult sânge pe pereții politicului și ne va deranja nu doar imaginea, ci capitalul nostru de negociere externă într-o perioadă în care avem nevoie de toată claritatea în mesajele noastre și toată decizia în acțiunile pe care le executăm”, a declarat Cozmin Gușă luni seară, prin telefon la Realitatea TV, întrebat cât de lungă va fi viața noului Guvern după învestitură și dacă va fi vorba de o coabitare sau de război între cele două Palate, Victoria și Cotroceni. 

”Se pun probleme importante, lumea se reinventează, există multă nerăbdare legată de înțelegerea Trump-Putin, care va fi vizibilă doar după 20 ianuarie. În ce va consta această înțelegere, în ce fel vor reacționa liderii de mărime mijlocie - Germania, Franța, China - toate aceste lucruri ne influențează că vrem sau nu vrem. Noi nu facem parte dintre acești mari jucători, dar și soarta noastră este influențată și ea poate fi în mai bine dacă știm să ne facem de folos cu oameni potriviți, la momentul potrivit și mai ales cu strategii regionale care să se înscrie în acel joc. (...)  Ori dacă la noi este bătălie între Președinție-Guvern, unii umblă după suspendare, alții vor umbla după arestări ... va fi o nebunie generală și toată această speranță a românilor că treaba s-a calmat la sfârșit de an, toată această speranță se va fi irosit. Eu sper să nu se întâmple acel scenariu de război pentru că el nu va face decât victime, iar principala victimă va fi România, pe termen lung.  Anul 2017 este un an de reîmpărțire a cărților. Dacă noi plecăm de la masa de joc ca să ne ducem în încăperea cealaltă ca să ne tragem palme unii la alții, ceilalți la masa de joc își împart cărțile corespunzător și noi o să rămânem ca de obicei cu praful de pe tobă”, a conchis Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel