EXCLUSIV  Gușă: A fost greșeala dezastruoasă a lui Băsescu: "Ăla deschide șlițul și tu te apleci"

Cozmin Gușă a reiterat celebra sintagmă cu "licuriciul" folosită de Traian Băsescu drept o mare gafă care a avut un impact dezastruos pentru relația cu SUA. Gușă a explicat la interviurile DCNews Live că respectiva glumă se înscrie la capitolul gafe celebre cu impact grav. 

"(...) sunt celebrele gafe ale lui Băsescu cu impact grav. Nu poți să declari public că relația ta cu partenerul strategic, SUA este una de genul că ăla deschide șlițul și tu te apleci, așa cum a zis-o el. Discuțiile private sunt mereu mai interesante. Așa era și Băsescu la un spriț cu Gabi Stănescu, nu?  E groaznic. Când tu declari că așa vrei să negociezi cu partenerul strategic, că te pui în genunchi și nu mai negociezi nimic, normal că îi convine partenerului strategic. El ce spune: 'bravo, ieftin. Nu mai facem nici investiții, nimic'. Asta a fost relația lui cu Statele Unite care a minat foarte mult timp relaționarea. Abia acum, cu multă greutate am reușit să întoarcem și din contextul din SUA, părerea lor despre noi și abordarea," a declarat Cozmin Gușă la interviurile DCNews Live. 

În anul 2005, într-un cadru privat, președintele Traian Băsescu și-a explicat opțiunile privind politica externă a României printr-o sintagmă care a rămas memorabilă: Băsescu a explicat că preferă un licurici mai mare în locul unor mai mici, în cadrul unei glume cu o evidentă conotație. 

Iată răspunsul complet al lui Cozmin Gușă, de la 1:06:00:

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel