GSK: Dana Constantinescu, nou director pentru România

GSK România anunţă numirea Danei Constantinescu în rolul de Director General. Începând cu 1 aprilie 2018, Dana Constantinescu va deveni primul român numit la conducerea GSK România în calitate de Director General.

Dana preia acest rol de la Andre Vivan da Silva, care a fost promovat anul acesta Vicepreședinte și Cluster Area Director pentru GSK Europa de Sud Est.

Cu o experienţă de 20 de ani în cadrul GSK, Dana Constantinescu va conduce echipa de management a GSK România cu obiectivul de a creşte accesul pacienților din România la medicamentele și vaccinurile sale inovatoare, de a continua dezvoltarea business-ului responsabil din punct de vedere etic şi social și de a alinia strategia locală cu cea a grupului GSK. Ea preia de la 1 aprilie 2018 rolul de Director General al diviziei de produse farmaceutice în România, fiind promovată din poziția de Corporate Affairs, Communication and Vaccines Director.

Strategie pentru creșterea accesului pacienților la medicamente

În ultimul an, Dana a coordonat activitățile de Corporate Affairs, Market Access, Public Health și PR & Comunicare, precum şi echipa de vaccinuri. În plus, a fost responsabilă de elaborarea strategiei pentru îmbunătățirea accesului pacienților la medicamentele GSK, precum și de coordonarea și implementarea strategiei privind relaționarea cu partenerii externi la nivelul autorităților și a asociațiilor profesionale din care GSK face parte.

Numirea Danei vine în contextul strategiei GSK de promovare şi dezvoltare a oamenilor din organizație, prin susținerea şi implementarea unei culturi axate pe performanţă. Unul dintre principalele obiective ale GSK este de a dezvolta și recunoaște talentele locale prin promovarea în roluri de top management a oamenilor crescuți intern în cadrul companiei, aceștia fiind încurajați să înțeleagă toate aspectele specifice business-ului GSK. Până în prezent, 32 de români din GSK România au fost avansați în funcții regionale sau la nivel de grup în cadrul GSK Global, compania punând accentul pe dezvoltarea personală bazată pe atingerea celor mai înalte standarde etice şi de performanţă.

Experiență în domeniul medical

Absolventă a Universității de Medicină și Stomatologie Carol Davila din București, Dana are experiență atât în domeniul medical, ca medic, cât și în industria farmaceutică. S-a alăturat echipei GSK în 1999, ca Reprezentant Medical, fiind apoi numită Medical Advisor, cu responsabilități pentru branduri cheie, precum Seretide. De-a lungul carierei, Dana a ocupat funcția de Medical Affairs Manager, Medical & Regulatory Director, Business Unit Director pentru divizia Specialty Care (francizele de Respirator, Urologie, Oncologie și HIV), Therapy Area Lead Respiratory şi Corporate Affairs, Communication and Vaccines Director, începând din februarie 2017.

„Sunt onorată și preiau noul rol cu emoție și entuziasm. Este o provocare căreia sunt pregătită să îi fac față și care îmi va permite să contribui în continuare la îndeplinirea misiunii GSK de a ajuta oamenii să realizeze mai multe, să se simtă mai bine și să trăiască mai mult. Împreună cu echipa din România, voi continua să îmi dedic experiența și cunoștiințele pentru a asigura sustenabilitatea business-ului și a ne menține în topul celor mai inovatoare, performante și transparente companii farmaceutice din România. " – Dana Constantinescu, Director General GSK România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel