Grupa de sânge care atrage cel mai mult căpușele

Steluța Indrei / 17 iul 2018 / 09:48 Salveaza PDF Comentarii
capusa
Descriere foto: capusa

Căpușele sunt atrase cel mai mult de persoanele care au grupa de sânge A, conform unui studiu citat de DailyMail. 

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Cehia, căpușele - insecte parazite care pot transmite boala Lyme - sunt mai atrase de grupa sanguină A.

Oamenii de știință de la Universitatea Masaryk din Brno au prelevat, pe lamele, mici probe de sânge din toate grupele (A, B, AB și 0), apoi au pus lângă ele un exemplar de căpușă Ixodes ricinus, cea mai comună specie, întâlnită și în țara noastră.

Experimentul a fost repetat de sute de ori, pentru acuratețe. În 36% dintre cazuri, cele mai multe căpușe u ales lamelele cu picătura de sânge din grupa A, în timp ce în doar 15% din teste căpușele s-au îndreptat spre cele cu grupa B.

Mare atenție la pădure dacă ai grupa de sânge A!

„Studiul demonstrează că grupa sanguină poate fi unul dintre factorii determinanți în hrănirea acestui tip de căpușă, informație care poate fi folosită pentru reducerea riscurilor de îmbolnăvire cu boala Lyme. Persoanele care au grupa de sânge A trebuie să ia măsuri suplimentare de protecție”, a arătat dr. Alena Zakovska, coordonatorul studiului. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26