Grumpiloiul, fața mai puțin cunoscută a lui Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Guvernului

Mirel-Palada
Mirel-Palada
Sociologul Mirel Palada apare publicului ca un dur al echipei lui Victor Ponta. Se luptă cu presa ostilă guvernului. L-a atacat la baionetă pe Traian Băsescu, cu replica acidă: s-a matrafoxat. Este rugbist amator, iar de câțiva ani practică arte marțiale japoneze.
Mirel Palada a fost fondatorul și directorul general al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), realizând sondaje pentru companii comerciale, partide politice și trusturi de presă (Media Pro și Intact).
În vârstă de 40 de ani, a devenit doctor în sociologie la SNSPA și este purtătorul de cuvânt al Guvernului. Mai puțin cunoscută este activitatea sa de traducător de poezie pentru copii. După ce a devenit părinte, Palada a tradus cu mult umor și talent literar o carte scrisă de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffle.
"Să citim despre monștri"
O postare de Crăciun amintește de această reușită literară care dezvăluie latura artistică a personalității lui Palada. ”Ce poate fi mai fain de Craciun decât sa citim despre monștri? Doamnelor si domnilor, distinsi anti-guvernamentali, sa va fie sufletul senin si fara de prihana si fara de frica precum al soricelului prin padure. "În pădurea umbroasă, ferită de soare, tăcerea domnea. Șoricelul găsi o alună și aluna tare bună mai era", a fost mesajul postat de Mirel Palada pe un site de socializare.
Internauților le-a plăcut foarte mult poezia și au apreciat-o nu doar prin like-uri, ci și prin mesaje, următorul fiind unul dintre ele: "Formidabilă fabula! Societatea de azi... Mulțumim!".
Mai joi puteți găsi o mostră a traducerii semnate de Mirel Palada:
"O, ce drăguț din partea ta, domnule șarpe! Poate mai apoi, Acum n-am cum: mă duc la o petrecere cu un grumpiloi.Un grumpiloi! Ce-i aia un grumpiloi?Un grumpiloi. Cum ce-i aia? Dar cum de nu știi? Să nu mai spui la nimeni, că te faci de rîs la copii!Are ochii gǎlbui și-o limbă lungă și neagră Și mulți mulți țepi aspri și mov pe spinarea lui cea mare și largă. Și unde te vezi cu el? Chiar aici, lîngă lac, uite-aici în acest loc, Iar mîncarea lui preferată e omletă de șarpe cu busuioc. Omletă de șșșarpe cu busssuioc! Eu am luat-o din loc! La revedere, șșșșoarece dragă! Am o treabă presantă! Și cît ai zice "șarpe" era deja cu totul și cu totul în altă parte. Ce șopîrloi fraier! Oare el chiar nu știe Că grumpiloiul nu există decît în poe...? ...OH! Dar cine este această făptură cu groaznice gheare Și cu dinții ăștia groaznici înfipți în fălcile astea îngrozitoare? E julit în genunchi și-are dește turtite Și drept în vîrf de nas îi cresc bube otrăvite. Are ochii gǎlbui și-o limbă lungă și neagră Și mulți mulți țepi aspri și mov pe spinarea lui cea mare și largă". Continuarea o puteți găsi aici: http://turambarr.blogspot.ro/p/grumpiloiul.html
Un volum de versuri pentru copii
Versurile fac parte dintr-o carte devenită clasică, scrisă de Julia Donaldson, un volum de versuri pentru copii. Cu ajutorul versurilor sale zănatice și bucurîndu-se de o ilustrație de excepție realizată de Axel Scheffler, cartea a avut un succes imediat, devenind una din cărțile preferate ale copiilor din lumea întreagă, cel puțin din zona de vorbitori de engleză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel